Senioři si k důchodu stále častěji přivydělávají. Koho z nich se týká povinnost podávat daňové přiznání?
Ilustrační foto: ingimage.com

Senioři si k důchodu stále častěji přivydělávají. Koho z nich se týká povinnost podávat daňové přiznání?

26. 2. 2020

Dobrou zprávou je, že osoby pobírající řádný starobní důchod si mohou přivydělávat k důchodu bez jakéhokoliv omezení jako kdokoliv jiný. Můžou tedy podnikat, být v zaměstnaneckém poměru, pracovat na dohodu o provedení práce nebo dohodu o pracovní činnosti.

daně peníze práce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Mirka Nová
Bezpečnostní přestávky v práci se musí dodržovat, jelikož jde o zdraví a leckdy o život pracujících. Můj manžel několik let pracoval v provozu, kde používali každý den ochranné pomůcky. Přesto musel skončit a jít do invalidního důchodu, jelikož trpěl nemocí z povolání. Pomalu se mu k jeho zdravotním problémům nabalovali další až v sedmdesáti letech zemřel. Na jeho poslední cestu jsem mu objednala pohřební službu Praha 4, kterou jsem našla na internetových stránkách https://www.pohrebnisluzba-helfi.cz/kontakty/praha-4.html, kde mi pomohli všechno zorganizovat.
Eva Mužíková
Určitě užitečné informace, kterých není nikdy dost.
Antonín Vácha
Díky za užitečné informace

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

19%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%