Ilustrační foto: ingimage.com
Padesátka je období největší nespokojenosti
29. 2. 2020
Muži přemýšlejí, zda v životě dosáhli všeho, co chtěli. Ženy si přestávají připadat půvabné a sexy. V práci mají často pocit, že nestíhají to, co dříve. K tomu jim přibývají starosti se zestárlými rodiči, kteří potřebují jejich pomoct. Vítejte ve světě padesátníků, ve věku, který je označován za nejhorší.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Švecova
3.3.2020 18:13
Padesátka byla fajn, děti byly už z domu, začali je cestovat, zdraví bylo dobré, nemám si na co stěžovat. Pak přišly horší roky, ale teď o 15 let více a zatím super.
Zuzana Pivcová
2.3.2020 17:33
V padesáti jsem měla výrazně víc fyzických sil a byla jsem hodně odborně vytížená v zaměstnání. Znamenalo to i poměrně dost zahraničních služebních cest. Při pohledu na fotky ze srazu se spolužáky z devítky, kdy stojím nahoře na lyžařském skokanském můstku v dlouhých šatech, lodičkách a s delšími vlasy, mám dokonalou možnost srovnání s dneškem. :-D Ale díky bohu za něj!!
Jana Šenbergerová
1.3.2020 21:44
V padesáti jsem měla tolik starostí a byla v takovém zápřahu, že jsem neměla čas přemýšlet o nějakém stárnutí. Své stáří pokládám za odměnu, které se mi právě proto dostalo.
Jitka Caklová
29.2.2020 18:49
V padesáti jsem teprve začínala žít a litovala jsem, že mě toto štěstí potkalo až v padesáti. To jsem ale ještě nevěděla, že nemám čeho litovat, že ta nejlepší léta mám teprve před sebou a že o dvacet let později se budu cítit lépe, než jsem se cítila ve čtyřiceti, kdy jsem byla v tom největším fyzickém zápřahu, s bolestmi od hlavy k patě.
Hana Polednová
29.2.2020 17:50
Na padesátku vzpomínám v dobrém. Sice jsem proležela své narozeniny přes měsíc v nemocnici, ale měla jsem již ročního vnuka a ještě zdraveného manžela. Takže u mne dobrý.
Lenka Kočandrlová
29.2.2020 17:39
O padesátých narozeninách jsem si uvědomila,že jsem vlastně na okraji trychtýře,do něhož zakrátko spadnu bez možnosti návratu...Úplně jsem se vyděsila myšlenkami na smrt,která číhá na dně té nálevky,než se tam spadne,ještě se budu klouzat po stěnách,dny budou rychleji a rychleji ubíhat...Nějak jsem ty hnusné představy zvládla,od té doby uplynulo mnoho let,jsem té konečnosti mnohem blíž - ale - nějak jsem se přestala tak velmi bát. Pro mne je nejlepší čas nyní,posledních 6 let v důchodu.
Věra Ježková
29.2.2020 13:51
V padesáti jsem se cítila dobře. Na pozvánku na oslavu narozenin, kterou jsem pořádala v zaměstnání, jsem napsala dva citáty. První je od psychiatra V. Vondráčka, autora druhého jsem zapomněla. „Padesátka je věk, kdy se člověk v poměrném mládí dožívá úctyhodného stáří“. „Když jsem byl mladý, říkali mi: ,Počkej, uvidíš, až ti bude padesát.‘ Teď je mi padesát a nevidím nic.“
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA