O xenofobii s úsměvem IV: Angličané

O xenofobii s úsměvem IV: Angličané

26. 2. 2020
Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Kollinová
Věro, je zajímavé jak většina čtenářů dychtí po charakteristice Čechů. Patřím mezi ně a to zvědavostí na charakteristiku Čechů jinými národnostmi , stejně tak jako náhledem na Čechy očima odborníků. Možná bude volání vyhověno třeba závěrečným článkem seriálu O xenofobii s úsměvem. :-)
Soňa Prachfeldová
Ač jsem v Anglii nikdy nebyla, mám pocit, že tahle charakteristika opravdu na Angličany sedí. Mám ráda i jejich detektivky , i když u nich občas usnu. A na líčení o české povaze se moc těším, my jsme unikum.
Martina Růžičková
Vtipné čtení :-).
Jana Kollinová
Dočetla jsem. Pokud bych ještě pracovala, tak bych při jednání s Angličanem přemýšlela, kterou Věrčinu charakteristiku naplňuje nejvíce. :-)
Zuzana Pivcová
Usmívám se při čtení charakteristiky, při němž se mi v řadě bodů vybavuje můj krátkodobý přítel, vzdělaný typický Angličan (1992). Psala jsem o něm dokonce kdysi v článku Mé léto s Angličanem. V Johnovi opravdu ne dřímal, ale zmítal se, jak píšeš, "nelogický vztah mezi srdcem a hlavou". A hlavně si, tehdy už dost po třicítce, nevěděl rady sám se sebou a s tím, že je samostatný muž a ne maminčin poslušný synek.
Jan Zelenka
Je to psáno pochopitelně s určitou nadsázkou, ale je to velice vtipný pohled na jeden národ. Jsem zvědav na ty ostatní. Měla jsi velice dobrý nápad, Věrko.
Dana Puchalská
Hezká úvaha. Už se těším na další díl, to si počteme a dozvíme se něco o sobě.
Věra Ježková
Vážení a milí, ač je to uvedeno na konci každého příspěvku i v úvodu k celému seriálu, opakuji: Autorkou nejsem já, ale vždy příslušníci daného národa. Já pouze vybírám a opisuji věty z knížek. Češi budou příště. Váš zájem mě samozřejmě těší. Ivanko, opět s tebou souhlasím. :-)
Naděžda Špásová
Sumasumárum k nim sympatie moc necítím, v podstatě to jsou obyčejní srabi. Sobce a pokrytce opravdu nemusím. Stačí mi ti, co jsou tady. Ale hezky jsi to sepsala. :-)
Jana Hošková
dodatek k mému příspěvku níže: strašně by mne zajímalo, jestli by to taky byla taková sranda... :-))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%