O xenofobii s úsměvem IV: Angličané
26. 2. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Kollinová
29.2.2020 12:49
Věro, je zajímavé jak většina čtenářů dychtí po charakteristice Čechů. Patřím mezi ně a to zvědavostí na charakteristiku Čechů jinými národnostmi , stejně tak jako náhledem na Čechy očima odborníků. Možná bude volání vyhověno třeba závěrečným článkem seriálu O xenofobii s úsměvem. :-)
Soňa Prachfeldová
28.2.2020 21:38
Ač jsem v Anglii nikdy nebyla, mám pocit, že tahle charakteristika opravdu na Angličany sedí. Mám ráda i jejich detektivky , i když u nich občas usnu. A na líčení o české povaze se moc těším, my jsme unikum.
Jana Kollinová
28.2.2020 10:50
Dočetla jsem. Pokud bych ještě pracovala, tak bych při jednání s Angličanem přemýšlela, kterou Věrčinu charakteristiku naplňuje nejvíce. :-)
Zuzana Pivcová
26.2.2020 16:42
Usmívám se při čtení charakteristiky, při němž se mi v řadě bodů vybavuje můj krátkodobý přítel, vzdělaný typický Angličan (1992). Psala jsem o něm dokonce kdysi v článku Mé léto s Angličanem. V Johnovi opravdu ne dřímal, ale zmítal se, jak píšeš, "nelogický vztah mezi srdcem a hlavou". A hlavně si, tehdy už dost po třicítce, nevěděl rady sám se sebou a s tím, že je samostatný muž a ne maminčin poslušný synek.
Jan Zelenka
26.2.2020 15:29
Je to psáno pochopitelně s určitou nadsázkou, ale je to velice vtipný pohled na jeden národ. Jsem zvědav na ty ostatní. Měla jsi velice dobrý nápad, Věrko.
Dana Puchalská
26.2.2020 15:11
Hezká úvaha. Už se těším na další díl, to si počteme a dozvíme se něco o sobě.
Věra Ježková
26.2.2020 14:58
Vážení a milí, ač je to uvedeno na konci každého příspěvku i v úvodu k celému seriálu, opakuji: Autorkou nejsem já, ale vždy příslušníci daného národa. Já pouze vybírám a opisuji věty z knížek. Češi budou příště. Váš zájem mě samozřejmě těší. Ivanko, opět s tebou souhlasím. :-)
Naděžda Špásová
26.2.2020 14:44
Sumasumárum k nim sympatie moc necítím, v podstatě to jsou obyčejní srabi. Sobce a pokrytce opravdu nemusím. Stačí mi ti, co jsou tady. Ale hezky jsi to sepsala. :-)
Jana Hošková
26.2.2020 14:24
dodatek k mému příspěvku níže: strašně by mne zajímalo, jestli by to taky byla taková sranda... :-))
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA