Malíř Zdeněk Burian šel vlastní cestou
Repro: autorka

Malíř Zdeněk Burian šel vlastní cestou

19. 2. 2020

Ilustrátor, malíř a tramp Zdeněk Burian (11. 2. 1905 – 1. 7. 1981) byl malířem našeho srdce. Knihy s jeho obrázky hltal můj dědeček, moje máma, já, moji kamarádi i moje děti. A vycházejí též současně, což je skvělé, v dnešní době až nečekané.

kultura výtvarné umění
Hodnocení:
(4.9 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Hašková
Jeho ilustrace jsem měla v dětství ráda. Díky za připomenutí.
Jana Šenbergerová
Jeho ilustrace se mi vždycky moc líbily a knihy s nimi v mých očích stouply v ceně. Před lety jsem navštívila Štramberk, kde se nachází stálá expozice: Zdeněk Burian a jeho svět. Líbí se mi i vaše povídání a fotky. Akt je moc hezký.
Věra Ježková
Irčo, zajímavé a hezké. Díky.
Hana Nováková
Ireno, krásná výstava, díky za přiblížení
Dana Puchalská
Ireno, ani nevíš jakou jsi mi udělala radost. Tvorba Z. Buriana je víc než zajímavá. Ano, indiáni, kovbojové a hlavně prehistorická stvoření to bylo moje dětství o mládí. A že fotky jsou pouze mobilem? To přeci vůbec nevadí. Ještě jednou díky.
Anna Potůčková
Tak tyto obrázky mně připomněly dobu z dětství, kdy jsem sbírala fotky indiánů. Dokonce to byla i poštovní dopisní hra, kde se na konci dopisu na poslední 6. místo napsala má adresa a ta která byla na 1. místě, tak tam se poslala jedna pohlednice s indiánskou tématikou. Možná jste se také někteří do této hry zapojili, neboť jela napříč celým tehdy Československem.
Zuzana Pivcová
Jsou to náhodou pěkné obrázky. Pamatuji si z dětství ilustrace Lovců mamutů. Díky!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%