Jak jsem potkala jaro
FOTO: autorka

Jak jsem potkala jaro

19. 2. 2020

V posledních týdnech mě trápil nepříjemný kašel, a tak jsem téměř nikam nechodila. Až včera se mi podařilo dostat na delší dobu ven, trochu do přírody. Počasí je jaké je, a tak jsem žasla, protože jsem samém okraji města objevila v polovině února téměř jaro. Měla jsem sebou fotoaparát a touhu otestovat nový objektiv, a tak vzniklo i pár fotografií, o které se chci s vámi podělit.

Na samém okraji statutárního města Hradce Králové existují i dnes zemědělské usedlosti. Na této chovají kromě jiného koně a ovce. Jehňata už jsou na světě, letos jsou to však míšenci, neboť každý z rodičů měl jinou barvu. I tak jim to sluší. Jsou čilá a u každého příchozího samozřejmě loudí.

dsc-0045u.jpg

Toto je jedno z neodvážnějších. Okamžitě si vyskočilo do korýtka. A když nebylo nic k snědku, tam alespoň zapózovalo a nechalo se vyfotit.

dsc-0050u.jpg

Copak si to asi povídají?

dsc-0054u.jpg

Už mě nebaví ty řeči, ani to focení.

dsc-0053u.jpg

A teď kam se vrtnout?

dsc-0051u.jpg

Tady by se mohlo najít trochu mléka!

dsc-0056u.jpg

A pak si s bráchou zaskotačíme.

dsc-0031u.jpg

Vedle ohrady pro ovce je i velká ohrada pro koně. V pozadí vodojem na Novém Hradci Králové.

dsc-0022u.jpg

A tady je odpověď na hádanku, která byla v mém předcházejícím příspěvku. V této době všude kvetou lísky. Jehnědy v detailu jsou opravdu pozoruhodné.

dsc-0020u.jpg

A jaké by to bylo jaro bez sněženek!

příroda zvířata
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
Milé jarní fotky. Zlepšily mi náladu. Díky :-)
Zuzana Pivcová
Připomíná mi to trochu tzv. dětskou zoo v pražské zoo. Mnohé děti, třeba synové mých sousedů, ani nestojí o nějaká exotická zvířata, hlavně, když si mohou pohladit či nakrmit ovečky a další.
Alena Vávrová
Mláďátka k jaru patří, taky mě vždycky rozněžní.
Alena Tollarová
Jehňátka jsou rozkošná a ty další známky nadcházejícího jara také.
Soňa Prachfeldová
Krásné fotky to jaro už přijde, dočkáme se.
Dana Puchalská
Vladislavo, jak já se už těším na jaro. A když vidím krásné snímky u zajímavého článku, je mi krásně . Děkuju.
Eva Mužíková
Vladislavo, takovýchto článků a fotek není nikdy dost. Povedlo se.
Jana Šenbergerová
Naše paneláky jsou ze všech stran mezi zahrádkami, takže si to časné jaro užíváme plnými doušky, kdykoliv vyrazíme z domu. Vypadá to, že letos bude brzy všude plno mláďat. Ta vaše jsou pro mě mezi prvními. Díky.
Irena Mertová
Už aby přišlo opravdové jaro! Roztomilá mláďata. U nás jaro nevidět, tedy kolem našeho paneláku. V zahrádkách občas sněženky, krokusy, čemeřice.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%