Ilustrační foto: pixabay.com
Náš mazlíček Lumpík
14. 2. 2020Bydlíme na pokraji malého města v rodinném domku se zahradou. Máme ročního kocourka jménem Lumpík. A o něm bude moje krátká příhoda.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Haltufová
25.2.2020 18:15
Jak to tak vypadá, úkol zněl jasně :). Já bych asi myšku odnesla někam na pole. Já vím, že jsou přemnožené a škodí.. no..
Anna Martiníková
20.2.2020 17:58
Omlouvám se všem, kterým jsem svým článkem způsobila svírání žaludku či jiné nepříjemné pocity a děkuji těm, kteří mě docela pochopili a příp. mě podpořili. Nejsem žádný vrah ani tyran. Nedokážu zabít vůbec nic, ani žádnou drůbež, kterou dlouhé roky chovám, vždy musím poprosit ochotnou sousedku.
Ale situace s myškou byla tak překvapivá. Zvláštní bylo chování myšky, zvláštní bylo chování kocourka a zvláštní bylo i chování moje, nebyl čas na velké přemýšlení. Věřte, že ten ťuk byl proveden se zaťatými zuby a s téměř zavřenýma očima a byl jen jeden a docela slabý, ale stačil. Samotnou mě to překvapilo. Útěchou mi bylo, že myška měla v podstatě krásnou smrt. Byla do samého konce naprosto v pohodě, žádný stres – ani z kočky ani ze mne - a měla výbornou poslední večeři. Rozhodně nikterak netrpěla, jako jiné myšky, které uštvané kočkou jsou za živa požírané nebo když samy požerou jedovatou návnadu a pak v bolestech umírají atd. No a vo tom to je.
Ale pronásleduje mě myšlenka, jestlipak si nááááhodou ten náš Lumpík ty myšky záměrně nevykrmuje, aby mu pak lépe chutnaly. Asi tak, jak si ježibaba vykrmovala Jeníčka a Mařenku.
Mária Červenková
17.2.2020 20:23
Myš je prostě škodná, kdo ji někdy zažil doma ví o čem mluvím. Je docela umění se tiše přiblížit a trefit. Myslíte že pastičky jsou lepší ? Je to o pohotovosti a hbitosti pisatelky. Vyčistila si sklep, alespoň na chvilku
Elena Valeriánová
15.2.2020 13:37
Věrko, myslím si, že případný video záznam by byl o tom, jak si myška hoduje a kocour na ni dohlíží.
Elena Valeriánová
15.2.2020 13:34
Milá Aničko, usmívám se při čtení vašeho příběhu. Myslím, že ani vy sama jste nečekala, že se vám tu myšku povede "ťuknout". Ale myš venku je úplně jiná než myš v komoře a nebo ve sklepě. I jedna myš dovede udělat pěknou spoušť. A vzhledem k tomu, dámy, že je jich víc než dost, já se nad tím činem až tak nepohoršuji. Kladívko v tomto případě plně nahradilo pastičku. Já bych sice tolik odvahy neměla a na myš bych s kladívkem nešla, já bych s jekotem vyklidila pole teda sklep. Aničko, pište dál, máte hezký styl.
Irena Mertová
15.2.2020 08:12
Mám to stejně jako Věra... že kočka chytá myši i ptáky, je normální. Že člověk nechce mít myši v obydlí, je normální. Ale taky mě zmrazil ten závěr - napřed se píše o myšce tak roztomile - a pak "tuk"... trochu se mi svírá žaludek.
Soňa Prachfeldová
15.2.2020 07:57
Máme kočky, trápí mě to když uloví myšku , nebo ptáčka, je to tak v přírodě nastavené, ale nemohu se na to koukat a už vůbec ublížit ani myšce.
Věra Ježková
15.2.2020 06:56
Nejdřív jsem nechtěla vůbec reagovat, protože mě znechutil závěr příběhu. Ale když vidím, že nejsem sama, připojuji se ke kolegyním, které to vnímají stejně, především k Nadě a její prosbě o informace o autorce. Případný videozáznam by byl pro mě dost přes čáru. :-(
Zuzana Pivcová
14.2.2020 19:57
Když jsme ještě před lety mívaly doma venkovské kočky, nerada jsem se dívala na to, jak trápí myšky. Nikdy je nechytaly z hladu. Je to lovecký pud. Někdy se přišly pochlubit tak, že donesly myš do kuchyně a tam ji vypustily. A my jsme ji nechaly nějak zase odejít.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA