Ilustrační foto: ingimage.com
Mladí versus staří. Je to vztah plný předsudků
27. 2. 2020
Jsou horší, než jsme za mlada bývali my. Jsou rozmazlení, líní, povrchní. To si myslí mnoho lidí vyššího věku o mladých lidech. Mladí o dříve narozených říkají: Jsou chudí, nemocní, pomalí, osamělí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Oldřich Čepelka
27.2.2020 14:55
Předsudky mají usnadnit myšlení (myšlení jak víme bolí). Někdy jde o užitečné stereotypy, že si třeba člověk dává víc bacha v tmavém průjezdu. Jincdy jsou nesmyslné a předem počítají s tím, že druzí lidé jsou horší, méněcennější apod. Jenžte ne každý má ochotu a schopnosti se zamýšlet, tak raději překotně zevšeobecní, co platí jen pro někoho, vztáhne na všechny lidi, kteří manjíi stgejný znak, např. věk. Ale když jsme byli mladší to byla fakt tráva zelenější, pivo říznější a sněhu víc, že je to tak?? mKdepak, ta dnešní generace vůbec ndemůže tušit, jak byl život krásnej, žeáno.
Eva Kopecká
27.2.2020 13:30
Je jasné, že se bude každý držet svých pravd a mnohdy se ta společná řeč nenajde. Každý má svůj pohled na věc. Samozřejmě mě nadzvedne, když se na mě v práci oboří člověk o dvě generace mladší. Samozřejmě že dneska už ledacos vidím jinak, než když mi bylo těch .. cet a ne ...sát. Hlavně by se lidi k sobě měli chovat slušně. Ať příbuzní, tak i nepříbuzní. A navzájem se respektovat. Co vyhovuje mně, nemusí přece sednout druhému.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA