Tanec je její život. FOTO: archiv M.M. Dufkové
Marie Magdalena Dufková: Tanec je droga, která vás drží do pozdního věku
11. 2. 2020Vystudovala jadernou energetiku, ale její celoživotní láskou je tanec. Díky němu našla manžela, se kterým získala řadu titulů. Poté, co manžel musel ze zdravotních důvodů s tancem skončit, našla si na inzerát Francouze. I s ním dosáhla řadu úspěchů a tančí stále, i ve svých pětašedesáti letech.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Valerie Polášková
23.8.2020 21:54
Musím říct, že moc zajímavý rozhovor. Díky mockrát. Abych pravdu řekla, tak mě samotnou to v poslední době také k tanci táhne. Ráda bych zkusila například nějaké moderní tance. Ty mě lákají asi nejvíc. Koukala jsem se už dokonce i po nějakých kurzech tady v okolí a narazila jsem na tento https://www.331.cz/contemporary-adults/ Ten by pro mě byl asi ideální. Dost tedy uvažuji nad tím, že se tam zkusím přihlásit.
Elen Zajíčková
15.2.2020 22:16
Děkuji, že tato zajímavá dáma byla všem představena. Seznámily jsme se ,už hodně let zpátky, při focení do Blesku. Už tenkrát mě zaujala její "těžká" profese v kombinaci s tancem. Od té doby jsme zůstaly v kontaktu a poznaly se blíže. Musím říct, že je to jedna z nejzajímavějších žen, které jsem v životě potkala. Je tak svěží, milá a velmi vstřícná. Byla jsem moc ráda, když ozdobila naší přehlídku v Pelleho vile a zatančila na Písecké bráně. Vždy září ,a je pozitivně naladěna. Radost je se s ní potkat. Moc jí fandím, a přeji hodně radosti z rodiny, tance i ze soutěžení.
Eva Mužíková
11.2.2020 21:50
Moc ráda tančím, ale musím mít tanečníka, který také tanec dobře zvládá. V opačném případě je lepší zůstat sedět. Zajímavý článek.
Svatava Páleníková
11.2.2020 16:34
Krásný koníček, či u vís spíše kůň. Tancování jsem také měla moc ráda, jen těch tanečníků kolem nikdy moc nebylo. Tak přeji ještě hodně tanečních radostí.
Dana Puchalská
11.2.2020 15:09
Já tančit neumím. Ale při čtení článku jsem si vzpomněla na jednoho kamaráda, který tančil na Zbraslavi. Možná že to byl právě onen klub KAT.
Alena Várošová
11.2.2020 13:40
Jé tu fotku si pamatuji z roku 2014,když jsem byla krátce na portále.Ráda tancuji,ale ne profesionálně, tak mám na krásné šaty paměť.Naposledy jsem se s ní setkala na přehlídce v r.2017 ve Zlíně . Určitě je jí víc jak pětašedesát,snad už sedmdestát. Ale nic na tom nemění,že tančit umí,šikovná Magdalen,pěkný rozhovor.
Zuzana Pivcová
11.2.2020 10:38
Na paní Dufkovou si pamatuji z módních přehlídek i60, kde jejich vystoupení obohatilo celkový zážitek.
Marie Doušová
11.2.2020 10:31
Na tanec mám krásné vzpomínky a nejraději sleduji taneční soutěže . Sama jako velmi mladá jsem soutěžila v tancích a docela úspěšně , ale můj tanečník se oženil a začaly být problémy . Najít dobrého tanečníka bylo dost obtížné a tak jsem nakonec s tancem přestala. Dlouho ještě po soutěžích jsem si shovávala taneční šaty ,ale pak jsem si řekla ,netančím já , ať jdou tančit ještě moje šaty. Předala jsem je jedné úspěšné tanečnici a sledovala , jak vítězí a jak jí to sluší. Stále tanec miluji , ikdyž můj manžel nikdy rád netančil. Moc hezký článek i foto. Dík.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA