Ilustrační foto: ingimage.com
O síle, trvání a koncích dlouholetých přátelství
16. 2. 2020Naše přítelkyně (omlouvám se mužům, že to pojímám přednostně jako ženskou záležitost) nás znají během našich nejlepších i nejhorších etap života. V časech našeho zlomeného srdce, pádů i úspěchů jsou tu pro nás. Sdílíme navzájem nejskrytější tajemství a společně slavíme různé události.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
16.2.2020 21:51
Kamarádství z dětství, které se postupně změní v dlouholeté přátelství, jsem nikdy nepoznala. Než mi došla pravdivost přísloví, že „Přátele nehledáme, přátelé k nám přicházejí.“, přihlásila jsem se na íčko v naději, že zde přátele najdu. Hledala jsem přátele bez podmínek, ale díky moji otevřenosti mě několik potencionálních přátel záhy zavrhlo. Přátelství je ve své podstatě láska, tudíž přátelství může existovat i bez sexu. Sex je bohapustý pud, který funguje i bez lásky a mnohá přátelství může zničit. Don Miguel Ruiz napsal, „Celý svět tě může milovat, ale tato láska, chceš-li, toto přátelství, tě neučiní šťastným. To, co tě učiní šťastným, je sdílení veškeré lásky, která existuje uvnitř, ve tvém nitru. To je láska, pravé přátelství, na které/m záleží.“. Co vysílám, to přijímám a mám to štěstí, že i přátelé přicházejí ♥♥♥
Eva Mužíková
16.2.2020 19:33
Mám jednu dlouholetou opravdovou kamarádku, se kterou mohu mluvit bez obalu o všem. Je upřímná, ale pro tuto svoji vlastnost se rozešla se svými třemi dětmi / má jich celkem pět/.. Když jsem se jí několikrát snažila vysvětlit, že upřímnost za každou cenu může přinést i problém, řekla vždy - já jiná nebudu.. Mám stoprocentní jistotu, že je schopná pomoci mi kdykoliv a s čímkoliv.. Jinak mám několik dobrých přátel, ale těm se nesvěřuji tak, jako Marušce. jsem ale ráda, že je mám.
Jaroslava Handlová
16.2.2020 16:52
Ano, udržuji dlouhodobá přátelství. Ale hodně přátel i přítelkyň již odešlo bohužel na věčnost, tak se ten okruh zmenšuje. Ano, bylo dost věcí, o nichž věděla moje přítelkyně, ale manžel ne. Přátelství mezi osobami obojího pohlaví existuje a je krásné.
Libor Farský
16.2.2020 16:45
Svěřovacího přítele jsem nikdy neměl, nemám a nepostrádám. Svěřovací přítelkyni jsem měl jen když byla zároveň přítelkyní intimní. No a teď nemám žádnou. No jo, prostě na samotě u lesa ...
Marie Faldynová
16.2.2020 16:32
Také jsem se stěhovala, takže mám kamarádku, se kterou si dopisujeme od mé svatby - přes 40 let - a mám i jiné kamarádky v místě i vzdálené. Teď v důchodu je víc času se navštívit, cena jízdenek pro seniory k tomu přímo láká! Dokud se dokážu vydrápat do vlaku, budu si to užívat! Internet zase umožňuje snadno a rychle něco sdělit mailem. ¨¨
Věra Ježková
16.2.2020 15:33
Svěřovací přítelkyni mám už jen jednu. Dvě se v posledním půlroce vytratily, především kvůli velkému zaneprázdnění. Mrzí mě to, ale nic s tím nenadělám. Partnera informuji pouze o zásadních věcech, není naslouchací. Přátelství mezi osobami obojího pohlaví jsem získala loni v létě díky íčku a moc si ho vážím.
Hana Rypáčková
16.2.2020 14:33
Svěřovací mám tři, jinak další na pokec a něco spáchat společně, třeba i ty na íčku.
Helenka Vambleki
16.2.2020 13:56
Mám tisíce známých, ale jen několik dlouholetých přátel žen i mužů. Nikdy jsem se nesešla s žádným spolužákem ze základky, v patnácti jsme se totiž přestěhovali. Ale od té chvíle už si jsem si své přátele "pěstovala". Spolužáci z gymplu, sousedé, spolupracovníci, spolustolovníci, spolucvičenci, spolupacienti...a přestože se na těch přátelstvích opět podepsalo mé neustálé stěhování, některá vydržela dodnes, to jest padesát let. Od roku 2003 žiju v Bohumíně a i tady mám spoustu přátel a přítelkyň. Nad nikoho se nevyvyšuju, před nikým se neponižuju, snažím se pomáhat, umím naslouchat a nezkazím žádnou srandu :-)
Dana Puchalská
16.2.2020 13:21
Měla jsem vynikající přítelkyni. S tou jsme si mohly říct cokoliv a bylo to fajn. Ale bohužel minulý rok zemřela.
Hana Nováková
16.2.2020 09:58
Není přátelství jako přátelství. Někdy stačí nevhodné slovíčko a je po přátelství. Mám hodně přátel, nikoli však takových, že bych jim svěřovala věci pro mě citlivé a niterné.Jsem ráda v jejich společnosti stejně jako oni v mé, ale pořád mám zadní vrátka. Mám to tak celý život, vím, co od koho mohu čekat a tak nejsem nikdy překvapena. Nejlepší můj přítel jsem sobě já a mám to tak celý život a neměnila bych. Tak asi tak...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA