Hledá se ideální partner ve vyšším věku. Dá se vůbec takový najít?
Ilustrační foto: ingimage.com

Hledá se ideální partner ve vyšším věku. Dá se vůbec takový najít?

10. 2. 2020

Nechceme být sami. Nebojíme se zkusit ještě nějaký nový vztah. Láska kvete v každém věku. Tyto věty čím dál častěji zní mezi seniory. Zároveň s nimi však zaznívá i následující: Hledám partnera jen na vycházky a do společnosti. Nechci už s nikým bydlet v jednom bytě. Nechci se o nikoho starat.

vztahy a sex
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Můj názor, a jistě nejen můj, je, že člověk, pokud chce někoho poznat, musí být volný, A to nejen formálně, tedy ne zadaný, nýbrž uvnitř v sobě nenosit stále ty pozůstatky minulého vztahu, ať skončil jakkoliv, a nebo taky váhat, jestli tedy chci nebo nechci.
Jitka Caklová
Když něco končí, něco jiného začíná a pokud mi něco chybí, vytvořím si nové.
Jitka Caklová
Také nechci polemizovat, ale dobře vím, že žádný svazek, pod podmínkou ztráty svobody jednoho, nebo obou partnerů, nikdy nemůže fungovat. To že dám někomu slib, ještě neznamená, že ztrácím svobodu. Nic z toho, co jsem díky svojí zásluze dala a dávám ve společný prospěch, mi nemůže chybět.
Dana Puchalská
Přítelkyně se vydávala těsně po 62 svých narozeninách. Prožila se svým manželem opravdu krásné roky. Znali se asi 5 let. Ani jeden z nich nehledal pečovatele/ku. Kdyby její manžel tragicky nezemřel, byli by spolu dodnes. Prožili spolu pěkných 8 let.
Jarmila Komberec Jakubcová
Nechci polemizovat zda se seznamovat v pozdějším věku, ale nikdy jsem svého rozhodnutí nelitovala. Našla jsem skvělého partnera a přítele. On nehledal opatrovnici ale partnerku. Stále jsme něco podnikali, různé výlety, návštěvy divadla, kina atd. Moc mi chybí. Určitě bych ale už nikoho nehledala.
Lenka Kočandrlová
Asi je to těžší,než za mlada,si někoho najít.Ale dá se. Pokud vypadá muž "dobře",tak si hledá klidně i mladší ženu,důchodkyně asi těžko uklofne mladšího,leda že by měla finance,nebo byl mlaďas gerontofil.Zůstat samotný/á je smutné,kdo pak zatlačí oči? Nějaký ústav ne,důchoďáky,jak byly vylíčeny ve starších filmech,no to už vůbec.Takže snad je lepší hledat mezi spolužáky na srazech,tam aspoň člověk ví,na čem je.Nějaké seznamky,a ty za peníze vůbec,jsou myslím na seznámení opravdu chudé.
Jitka Caklová
Vždy a na cokoliv reaguji jen z vlastních zkušeností. Ještě před rozvodem jsem věděla, že nechci být sama, ale ne proto, že bych si s čímkoliv, co k běžnému životu kolem baráku patří, neuměla poradit. Ve 14:30 byl rozvod a v 18:30 téhož dne jsem potkala druhého chlapa pro skvělý společný život. V červenci to bude 21 let a v dubnu to bude 19 let, co jsme si řekli své ANO na 30 let. Ale to neznamená, že nás rozdělí smrt, možnost je i druhý rozvod :-) Ani jeden z nás by po těch létech zatím neměnil ♥
Jindra Hubačová
Irenko, dobře děláš, též bych nikoho nehledala.
Irena Mertová
Nikoho už nehledám - a beru to jako velké osvobození :-)
Jitka Hašková
Já to vidím, jako velký problém.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%