Mladí se těší na penzi s naivními představami
Ilustrační foto: ingimage.com

Mladí se těší na penzi s naivními představami

8. 2. 2020

Budeme mít své úspory. Díky nim budeme cestovat, bavit se, dobře si žít. Náš životní standard se nesníží, jen nám přibude spousta volného času a klidu. Takže to bude super období. Tak vidí lidé ve věku do pětatřiceti let svůj život v penzi.

penze stárnutí
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Měchurová
Každý by si měl na důchod připravit hlavně levnější bydlení. Třeba vyměnit velký byt za malý. My jsme to řešili tak, že jsme prodali třípokojový byt v paneláku (dali něco dětem do života) a za polovinu koupili malý domeček u lesa. Náklady na bydlení máme poloviční oproti dřívějším nákladům. Vypěstujeme si vlastní ovoce a zeleninu. Naše důchody nám dovolují několikrát do roka odcestovat na dovolenou nebo relaxační pobyt. Důchodové připojištění nám slouží k opravám a vylepšování bydlení. Žádnou finanční částku na důchod jsem neměli, jen u dětí máme něco na náš odchod.
Margita Melegova
Mladi maji pravo na svoje sny nez se probudi do reality budou v duchodu.
Jarmila Komberec Jakubcová
Abych si i v důchodovém věku mohla plnit svoje cestovatelské aktivity musím ještě pracovat. Sice nechodím pravidelně do práce a co vydělám jako OSVČ tak to procestuji. Jsem spokojená a pokud budu zdravá budu pracovat. Nikomu místo neubírám, platím si jak sociální tak i zdravotní pojištění.
Jitka Caklová
Zřejmě maminka svého Radimka hodně chválila a tak to dotáhl tam, kam to dotáhl a matinka taky.
Věra Halátová
20% mladých lidí. Těch dvacet procent je z jakého množství? Ze stovky, z tisíce, z milionu? Když mi bylo asi tak pět roků a moje babička dostala poštou svůj důchod, 300,-- Kčs, tak jsem to viděla jako obrovské peníze a že babička nemusí nikam chodit do práce a když se mne, v těch mých pěti letech, někdo zeptal, čím chci být, tak jsem řekla, že důchodkyní. Ta matka toho Radima, když má 63 roků a těší se na penzi - ona v ní ještě není? No a když si její syn bere půjčky jako divý, co matka s tím? Je dospělý. S tím bych si já hlavu nelámala.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%