Ilustrační foto: pixabay.com
Více než virů se obávám šíření paniky a strachu, říká geriatrička Renáta Petrová
31. 1. 2020Rozšíří se koronavirus v České republice? Je koronavirus nebezpečnější pro starší lidi? A lze se vůbec virovým onemocněním aktivně bránit? Nejen na tyto dotazy odpovídá geriatrička a internistka MUDr. Renáta Petrová.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
31.1.2020 12:46
Řekla bych, že problém AIDS, SARS, ani koronavirus, na těchto stránkách nevyřešíme. Ze své pozice obyčejné důchodkyně to vnímám jako pouhé spoutávání strachem a nepodlehnout strachu je velice těžké.
Jitka Caklová
31.1.2020 12:35
Při otázce pana Veseckého se mi vybavila osmdesátá léta, když v Africe propukl AIDS, a na potvoru, proč zrovna v Africe?
Libuše Křapová
31.1.2020 12:14
Ladislave, a čemu tahle otázka přispěje k uklidnění situace a nevyvolávání paniky?
Ladislav Vesecký
31.1.2020 11:41
Místo paniky, už jste si položili otázku proč virus, a jak na potvoru zrovna v Číně?
Jan Raška
31.1.2020 11:20
Věrko, s paní doktorkou bychom rádi více spolupracovali a připravili s polečně s ní řadu článků. Paní dokorka se věnuje seniorům dlouhou dobu a kromě léčby právě i seniorským aktivitám, které posilují tělo i ducha...
Věra Ježková
31.1.2020 11:14
Honzo, děkuji za článek. Mám tendenci se bát, ale snažím se být rozumná. Panika nemůže být nikdy k ničemu dobrá. Je samozřejmě velký rozdíl mezi tím, žije-li člověk ve velko/městě, nebo na venkově. Ve druhém případě je pravděpodobnost setkání s nákazou jistě mnohem menší. Nemám ráda, když se s despektem říká a píše "obyčejná chřipka". Protože i na tu lidé umírají. Také je jasné, že přes veškerá opatření nelze v globalizovaném světě šíření virů zabránit. Jsem seniorka s oslabenou imunitou.
Svatava Páleníková
31.1.2020 11:03
Děkuji za ukidňující informace. Sama vím, jaký je chřipka prevít, nemohla jsem se jí zbavit měsíc, bylo mi hodně zle.
Jarmila Komberec Jakubcová
31.1.2020 10:21
Dobrý článek, z počátku jsem podlehla panice, nakoupila roušky s respirátory pro celou rodinu. Dneska to vidím jinak, roušky jsou uloženy v krabici v garáži a já doufám, že je nikdo z rodiny nebude potřebovat. Panika je někdy horší než skutečnost. Jsem ráda, že tady na portálu se panika mezi námi nešíří.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA