Moje seniorské cestování
FOTO: PID

Moje seniorské cestování

23. 1. 2020
Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Álo, také bychom rádi využívali slevy, ty jen tak mimochodem, kdo měl zájem, existovaly už dřív, ale jak když Radek, pro neznalé manžel, už do vlaku ani autobusu nenastoupí. Jak rád by platil i plné jízdné.
Alena Tollarová
Děkuji na vaše názory. Já to beru tak, že např. platit daně nebo nechat očipovat psa je povinnost, zatímco využívat slevy nikdo nikoho nenutí a kdo chce, může jezdit za plné jízdné.
Jan Zelenka
Já jezdím většinou autem, tak jsem ani nevěděl, kde všude mám jakou slevu. Ale mohu tě ujistit, že bych byl raději mladý a zdravý a platil plné jízdné.
Jitka Caklová
V případě iniciál bych tak "odvážná školačka" určitě nebyla. /// Jak jsem už jednou napsala, i pro peníze platí zákon fyziky, jak státní, tak rodinné, jsou to spojené nádoby, když chcete někomu přidat, jinému musíte ubrat, nejsou nafukovací. O nic méně k tomu, co jsem napsala níže, nejsem závistivá a všem kteří ke svému štěstí slevy využívají, přeji hodně spokojenosti, šťastných cest i návratů ♥
Hana Rypáčková
Ano , ty iniciály už jsou pryč...
Hana Rypáčková
Měla jsem pro Prahu od r.2007 PID půkazku důchodce , pak Open card, že mi ji vymění za Lítačku, ale mezitím mi bylo 70 a všechna pásma zdarma na občanku. Ve Strakonicích za 50,- Kč průkazku po důchodce zdarma a teď pro všechny lidi zdarma. Na vlak byla sleva 25% na průkazku za 100,- Autobus a vlak jen na občanku 75%. Takže asi vlakem po Praze nemohu zdarma?.Ta průkazka PID by asi stačila, ne?.Není tam do kdy platí....Ve Varech a Plzni , prostě někde jsou třeba průkazky MHD kraje a platím poloviční. Nikdo mi neporadí.
Jarmila Komberec Jakubcová
Ještě že většinou všude jezdím svým autem a letenky zatím jsou i po seniory za plnou cenu. V prosinci jsem jela Pendolinem z Plzně do Fr. Lázní a stačila mi k uplatnění slevy 75% občanka.
Soňa Prachfeldová
Ježdění těmito dopravními prostředky je pro mě španělská vesnice.
Jitka Caklová
Hano, to by ses divila, co u nás jezdí ARIVA, je to děs a běs, levá ruka neví co dělá pravá, slevy každý dopravce jiné, pravidla v čudu. Myslím, že tenhle "bordel" už nikdo dohromady nedá. Ještě že nemám možnost jejich služby využívat.
Hana Práglová
Plně ti rozumím.Až budu mít trošku času,zkusím napsat zážitky z dipracy v Istravě a okolí. Myslìm,že vêtšì vlbákov nikde není....

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%