Ilustrační foto: pixabay.com
Katetrizační ablace je desetkrát účinnější než farmakologická léčba u fibrilace srdečních síní
22. 1. 2020Ze zprávy vydané u příležitosti celosvětového týdne na podporu povědomí o onemocnění fibrilace síní, vyplývá, že nová metoda léčby fibrilace srdečních síní - katetrizační ablace je až 10 x účinnější v oddálení progrese onemocnění než farmakologická léčba, přesto miliony pacientů s fibrilací síní nemají k této léčbě přístup.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Sylva Wiedel
22.3.2025 11:09
Mám ji za sebou (FN Plzeň). Zákrok není bolestivý ani děsivý a mám pocit že pomohl. Měla jsem problém s dlouhotrvajícími halucinacemi po anestezii zřejmě jakýmsi opiátem. Narkoza opadává velmi pomalu (několik hodin). Ale jinak jsem žádné problémy zatím neměla. Už bych ji podruhé ale prožít nechtěla.
Jana Šenbergerová
25.1.2020 12:07
Stačilo mi zažít katetrizaci při infarktu. Pár fibrilací už jsem zažila, ale nakonec se asi povedlo najít vhodný lék a jsem v pohodě. Znám lékaře, kterému katetrizační ablace nepomohla. Není všechno vhodné pro všechny.
Růžena Kuželková
22.1.2020 22:49
Já mám rovněž tento problém,ale jsem asi "mimozemšťan"protože to na sobě nepociťuji,pouze když mi p.doktor dělá EKG,tak jeho slova zní - je to tam pořád tak nevím,je to špatné nebo ne.Tento zákrok mi p.doktor nenabídl,při další kontrole ho budu muset vyzpovídat.
Oldřiška Šálková
22.1.2020 20:59
Tak na ablaci jsem byla již 2x, bohužel bez úspěchu a při druhé jsem zažila strašně moc bolesti a komplikací. Čeká mě v budoucnu 3 operace, ale když mi lékaři řekli, že bude ještě horší než ta druhá - a to jsem byla na operačním sále od 10 do 16.30, tak mám opravdu velký strach a operaci stále odkládám.
Zuzana Pivcová
22.1.2020 18:05
Patřím bohužel k těm, kteří si tuhle nepopulární chorobu - fibrilaci síní - už řadu let "užívají". Díky ní jsem vlastně pod pravidelnou kontrolou na kardiologii v pražské ÚVN. Pan primář mi zpočátku katetrizační ablaci doporučoval, ale při stabilizovaném stavu mě nyní nenutí. Od známé jsem slyšela, že výsledek je báječný, avšak vlastní zákrok dost děsivý. Tak teď, "babo, raď!"
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA