Ilustrační foto: ingimage.com
Vám sluší všechno aneb nejhorší věty prodavaček
21. 1. 2020
Lichotky nebo krutá pravda? Co je lepší slyšet, když si vybíráme v obchodě oblečení? Těžká odpověď, že? Prodavačky si nemohou dovolit říct: Vypadáte v tom silnější, starší, nevýrazná nebo naopak příliš vyzývavá. A tak často raději volí věty hodně podivné.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Kopecká
25.7.2020 23:21
Známá před důchodem prodávala pár let v butiku. Měla skutečně talent odhadnout, co komu doporučit k vyzkoušení. V oku měla i velikost každé zákaznice, což neodhadne mnohdy ani nakupující sama, když jse o něco netradičního.... Rozhodnuti potom ale nechala plně na zákaznici. Byla radost se u ní zastavit. Zákaznice vešla a obvykle pronesla: potřebuji něco na.....narozeniny, návštěvu, první rande, svatbu....Prodavačka mrkla na výšku a váhu a řekla....zkuste tohle. No něco takového já nikdy v šatníku neměla. To ale vůbec nebrání tomu, abyste to zkusila. Řekla s přehledem. A z kabinky za pár minut vyšla nevěřícně se tvářící žena. Oblečení jí nejen padlo, ale navíc podtrhlo její přednosti a zakamuflovalo nedostatky. Jedním slovem to byl někdo jiný, vylepšený. A o tom to je. Prodavačka chce jistě prodat. Od toho tam je. Ale každá by si měla uvědomit, že spokojená zákaznice se x krát vrátí a přivede s sebou další potencionální kupce. Nespokojenou, které vnutila něco, co jí nesedlo, ru už v obchodě zřejmě neuvidí. .
Alena Várošová
26.2.2020 13:18
Nokdy jsem prodavačkou nebyla a nemám ráda když mě v obchodě někdo za zády sleduje a poučuje mne.U nás se mi to nestává,jen někde ,kde mne neznají. Ještě před půl rokem jsem pracovala jako aranžérka,kde jsem ve výlohách obékala figuríny i na prodejně.Dle potřeby jsem pracovala i jako prodavačka,včetně účtování na počítači.Zákaznice za mnou samy chodily jestli bych jim mohla poradit.Velmi ráda jsem jim poradila i když jsem pracovala někdy v 1.patře,přišly za mnou až nahoru poprosit o radu Ráda jsem jim poradila a vůbec jsem se nebála říct i cizí paní,že je to na ní,ale že já bych si ten střih,eventueně barvu,materiál nekoupila. Když zákanice byla spokojená a viděla jsem jak ji určitá věc sluší,měla jsem takovou radost,až se mi zaleskly slzičky štěstí v očích.Dodnes mě ženy zdraví a potěší mně když mi řeknou,že jim v obchodě chybím.Naopak moje kolegyně,která končí proustili ji na stížnosti lidí,že jim doslova vnucovala oblečení,vychvalovala a ženy to koupily a určitě to
oblečení nenosily.Zákaznice jsou různé,některá si dokáže sama vybrat,jiná potřebuje pomoct,
je nerozhodná a ještě vyjde před kabinku na zhodnocení nejen prodavaček,ale i náhodných lidí. Práce s lidmi mě velmi baví,ale mnoho času strávím u maminky.Mám ráda lidi,kteří jsou upřímní .Ženské co vehementně lžou a podvádějí ,mají falešné profily EU bába ty nepatří do mého života.
.
Marie 00000
27.1.2020 10:07
Živě si pamatuji, jak jsem si kupovala s kamarádkou šaty. A ptám se kamarádky - jak to vypadá, zda v tom můžu chodit. Řekla, že ano. Tak jsem šaty koupila a doma jsem zjistila, že můžu v tom chodit, ale jen kolem sporáku. Od té doby nakupuji zásadně sama, a musím přiznat, že mě to vůbec nebaví. Hader hodně, ale to, co se mi hodí, to musím opravdu HLEDAT.
Věra Lišková
24.1.2020 09:27
Upřímnost se zde moc neocení. Dodnes si pamatuji, že se kamarádka urazila, když jsem jí na její šaty do tanečních, řekla jen, dobrý. Čekala velkou chválu a tak vedla řeči, že se jí nelíbí. Pan J. CH. to vystihl přesně.
Soňa Prachfeldová
24.1.2020 07:52
Nenechávala jsem se ovlivnit, ani teď, mám svůj vkus. Pane Charvate skvělé.
Hana Rypáčková
22.1.2020 20:00
Nemám ráda , když se vnucují. Hned jsem na vynořivší se prodavačky s úsměvem podotkla: "Děkuji, jen se sama podívám."
Lenka Kočandrlová
22.1.2020 18:39
Praskám smíchy,když se mi dostane otázky od prodavačky: tak co to bude,mladá paní.....Rozhodně nejsem v 65 mladá. Možná by bylo lepší i to oslovení "madam",to mi připadá takové indiferentní. Hadry na sebe si skoro nekupuji,nosím stále to samé, kalhoty a nějaké triko,na tom má/nemá co slušet.
Eva Hynkova
22.1.2020 14:16
Jsou prodavačky a prodavačky- vše je o lidech.Když narazím v obchodě na aktivní prodavačku, kterou mám hned za zádama a startuje s větou :" S čím Vám mohu pomoci ?," odcházím, vadí mi to.
Uvedené hlášky jsou taky dost "dobrý "?
Eva Mužíková
21.1.2020 17:30
Já nemám s prodavačkami žádný problém, ráda se na ně obracím, nechávam si s výběrem poradit. Dokonce když mám na sobě vybraný " model ", vystoupím z kabinky a uvítám jejich názor. Nepřipadlo mi snad nikdy, že by mne pochvalou chtěly ke koupi přesvědčit. Možná je to i tím, že mám konfekční velikost a vím, v čem chodím ráda oblékaná. V posledních letech / cca od 50 ti let /nenosím téměř vůbec šaty, krom letních dlouhých až na zem. Navyhovuje mi délka pod kolena, nebo do půl lýtek. No a na mini, kterých jsem si užívala do sytosti, jsem už jaksi hodně dříve narozená.:))
Danka Rotyková
21.1.2020 14:30
Pozornost prodavaček bez mého vyžádání také nemá moc ráda. Před pár lety jsem si kupovala letní kalhoty na víkend. Když jsem si jedny vyzkoušela, zdály se mi příliš těsné, i když taková byla zrovna "móda". Pí prodavačka se u mne zničehonic objevila a začala mne přesvědčovat, že mi sedí a jsou akorát. Poděkovala jsem jí za radu, ale koupila jsem si o číslo větší. Dodnes je v létě moc ráda nosím.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA