FOTO: autor
Vánoce v poušti
23. 1. 2020Dcera s přítelem nám dali před Vánoci podivnou otázku: Co kdybyste si o Vánocích s námi prožili menší dobrodružství a trochu si zacestovali? A my jsme po 70 letech strávených vždy doma řekli: ano! Za pár dní jsme přistávali v jihoizraelském Ejlatu. To však nebyl náš cíl. Cílem bylo Jordánsko.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Hošková
24.1.2020 09:50
Ráda jsem si přečetla ! Dobře a zajímavě napsané. Závidím, že já jsem tam nebyla, protože teď už nejsem zdaleka tak statečná jako dřív. Hned mi naskočilo, co všechno by se mi určitě přihodilo :-)) A některých zážitků bych se bez mučení vzdala !
Oldřich Čepelka
23.1.2020 21:16
Jasně Libuše, jdi do toho! Hodně mě potěšil komentář pana Vrabce - hezký uznání. Od Ivany taky. Ale chci se zeptat nejen V. Dejmkové: vy byste uvítali další fotky z Jordánska? Já jich mám samozřejmě hodně, ale pro každou lokalitu vždycky hodně vybírám a vyhazuju, aby se nic moc neopakovalo. Ale třeba ta Petra..., nebo Mrtvé moře. Jiní by jistě mohli taky poskytnout. Už bych totiž asi nepsal ten text, ono to dá práci, aby se to líbilo :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
23.1.2020 19:40
Také jsem procházela z Izraele do Jordánska "zemí nikoho" což je bezpečnostní pásmo mezi oběma hranicemi. Moc mi oslovilo skalní město Petra, ale i i Vádí Ramm. Létám běžně do Izraele bez cestovek, ale v Jordánsku jsem s CK byla.
Marie Seitlová
23.1.2020 16:56
Děkuji za článek, vzpomněla jsem si na svou cestu do Jordánska. Také jsme procházeli izraelsko-jordánskou hranici, kde byla pořádná kontrola. Wadi Rum i Petra nádhera, Jen já byla s cestovkou, tak jsem se o nic nemusela starat.
Jaroslav Vrabec
23.1.2020 16:28
Hanzelka a Zikmund by při čtení autora pochválili s přáním, že by mohl v budoucnu alespoň částečně doplňovat jejich úspěšné cestopisy.
Těším se na besedu s autorem!!!
Vladislava Dejmková
23.1.2020 10:19
Škoda, že není přiloženo víc fotek. Pro nás, co se tam nikdy nepodívají.
Zuzana Pivcová
23.1.2020 09:31
Kdyby jelo víc lidí, asi by to takhle "nepřipravené" bylo zajímavé i pro mě. Sama bych si samozřejmě na podobný druh cesty netroufla. A popis kavárny v závěru článku - to je obdoba Tuniska. Ženy nikde, dámské toalety nikde a místo alkoholu mátový čaj a ticho a nějaké stolní hry.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA