Předpokladem dobrých vztahů mezi partnery či přáteli je tolerance
Ilustrační foto: ingimage.com

Předpokladem dobrých vztahů mezi partnery či přáteli je tolerance

27. 1. 2020

Lidé, kteří žijí řadu let v klidném manželství nebo mají dlouholeté pěkné vztahy s příbuznými, často dostávají otázky: Jak je to možné? Jak jste to dokázali? Oni krčí rameny, nevědí, co říct. Považují to za samozřejmost. Měli by však říkat jednu jedinou větu: Tím tajemstvím úspěchu je tolerance.

psychika stárnutí
Hodnocení:
(4.7 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Takže suma sumárum, už nám zbývá jen dobrá vůle, bez které nejdou ani kompromisy :-)
Jana Šenbergerová
Tolerance, netolerance, bez kompromisů a dobré vůle to nejde.
Danka Rotyková
Tolerance stačí mezi přáteli, mezi partnery a manželi je potřeba navíc respekt. Článek je jinak moc pěkný.
Jitka Caklová
Moc hezké čtení na toto téma :-) https://medium.com/@adent/jemne-umeni-blahosklonneho-povyseni-6ba4b01e919e
Jitka Caklová
Je to jako, v jakéhokoliv vztahu, uplatňovat kompromis. :-)
Jitka Caklová
To co mně zavání, to je o mně a to co mi vadí na druhých, jsem ve skutečnosti já. Tolerantnost a respekt ano, ale oboustranný. Pokud ale dle wiki do tolerantnosti spadá i "přijímat či dokonce snášet něco samo o sobě spíše nežádoucího nebo nepříjemného.", tak z oboustranného aplikování tolerance a zjednávání-si respektu, je rázem "slušná itálie" :-)
Věra Ježková
Souhlasím s tím, že tolerance má mnoho podob. Mně ale někdy zavání trochu povýšeností, blahosklonností. Tolerovat můžu třeba nevhodné chování člověka v tramvaji. V partnerském vztahu bych použila raději slovo respekt.
Soňa Prachfeldová
Díky :-)
Jitka Caklová
...přijeďte, nebo zajeďte.....
Jitka Caklová
Tak někdy přijeďte s Pepou na kafe, možná i něco na přilepšenou a dáme řeč :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%