Ilustrační foto: ingimage.com
Předpokladem dobrých vztahů mezi partnery či přáteli je tolerance
27. 1. 2020Lidé, kteří žijí řadu let v klidném manželství nebo mají dlouholeté pěkné vztahy s příbuznými, často dostávají otázky: Jak je to možné? Jak jste to dokázali? Oni krčí rameny, nevědí, co říct. Považují to za samozřejmost. Měli by však říkat jednu jedinou větu: Tím tajemstvím úspěchu je tolerance.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
27.1.2020 12:56
Jitko také někdy zajedu, kam nechci a pak si říkám, tady jsem ještě nebyla a mám důvod to poznat. A máš pravdu, co člověk to nějaký názor, to je v pořádku, jen se někdy přemrštěně reaguje a je to zbytečné.
Jitka Caklová
27.1.2020 12:25
Mnohdy jsou jen různé úhly pohledu na danou věc a i na ty by se v případě tolerantnosti měly brát v úvahu.
Jitka Caklová
27.1.2020 12:20
Nenapsala jsem nic o nadávání, to jen sama jsem se cítila viníkem, že jsem vám přivodila nepříjemnou situaci, proto mi to utkvělo v paměti a uř vůbec to neznamená, že bych proti Tobě, nebo Pepovi cokoliv měla :-)
Soňa Prachfeldová
27.1.2020 11:58
K té GPS tehdy jsem se ji teprve učila, dnes v mobilu je to snadnější, my jeli za vámi a spoléhali na vás a ani jsme ti nenadávali :-), či snad ano? Už je to dlouho, ale tohle by nebyl můj styl.
Jitka Caklová
27.1.2020 11:45
Soňo, teď jsem si vzpomněla na Tvoji tolerantnost, když jsem bez GPS zabloudila cestou ze setkání Loučné a vy jste ji měli v autě nezapnutou :-). Ale dovedu to pochopit. Mě samotnou dokáže rozčílit, něco co zaviním sama, natož když to zaviní někdo druhý. Naštěstí jsem splachovací, což si myslím, že v dnešní době je víc, než být tolerantní :-)
Soňa Prachfeldová
27.1.2020 11:07
Mám pocit, cim jsem starší tím jsem tolerantnější a věřte i svobodnější. Naši mladí si pozvou přátele na zahradu pozdravím se s nimi a nechám je být ať se baví po svém, nad hlavou mi někdy rušivě dupe vnouček, jsem ráda že nebydlím v domě sama. Vedle sousedi mají uštěkaneho ,ale šíleně uštěkaneho psa, jsou v práci pes je sám, ale rozumím mu. Není to jeho vina a sousedy mám ráda. Trávím hodně času samostatně a můj přítel kamarád také. Mám svoji svobodu ani nechci narušit svobodu druhého. Nakupovat chodím nejraději sama a nebo s kamarádkou víc si to užiji, než s pánským doprovodem. Pokud má někdo jiný názor a neshodneme se nevidím problém než se navzájem tolerovat a opět se slušně pozdravit.
Jitka Caklová
27.1.2020 10:28
Wikipedie: "Tolerance (z latinského slovesa tolerare, snášet, strpět) nebo snášenlivost znamená ochotu, schopnost nebo možnost člověka nebo společnosti žít vedle lidí s jinými názory, postoji a přesvědčeními nebo přijímat či dokonce snášet něco samo o sobě spíše nežádoucího nebo nepříjemného." Osobně nevím, proč bych měla "přijímat či dokonce snášet něco samo o sobě spíše nežádoucího nebo nepříjemného." Nebo jsem význam slova "tolerance" špatně pochopila?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA