Předpokladem dobrých vztahů mezi partnery či přáteli je tolerance
Ilustrační foto: ingimage.com

Předpokladem dobrých vztahů mezi partnery či přáteli je tolerance

27. 1. 2020

Lidé, kteří žijí řadu let v klidném manželství nebo mají dlouholeté pěkné vztahy s příbuznými, často dostávají otázky: Jak je to možné? Jak jste to dokázali? Oni krčí rameny, nevědí, co říct. Považují to za samozřejmost. Měli by však říkat jednu jedinou větu: Tím tajemstvím úspěchu je tolerance.

psychika stárnutí
Hodnocení:
(4.7 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Jitko také někdy zajedu, kam nechci a pak si říkám, tady jsem ještě nebyla a mám důvod to poznat. A máš pravdu, co člověk to nějaký názor, to je v pořádku, jen se někdy přemrštěně reaguje a je to zbytečné.
Jitka Caklová
Mnohdy jsou jen různé úhly pohledu na danou věc a i na ty by se v případě tolerantnosti měly brát v úvahu.
Jitka Caklová
Nenapsala jsem nic o nadávání, to jen sama jsem se cítila viníkem, že jsem vám přivodila nepříjemnou situaci, proto mi to utkvělo v paměti a uř vůbec to neznamená, že bych proti Tobě, nebo Pepovi cokoliv měla :-)
Soňa Prachfeldová
K té GPS tehdy jsem se ji teprve učila, dnes v mobilu je to snadnější, my jeli za vámi a spoléhali na vás a ani jsme ti nenadávali :-), či snad ano? Už je to dlouho, ale tohle by nebyl můj styl.
Jitka Caklová
Soňo, teď jsem si vzpomněla na Tvoji tolerantnost, když jsem bez GPS zabloudila cestou ze setkání Loučné a vy jste ji měli v autě nezapnutou :-). Ale dovedu to pochopit. Mě samotnou dokáže rozčílit, něco co zaviním sama, natož když to zaviní někdo druhý. Naštěstí jsem splachovací, což si myslím, že v dnešní době je víc, než být tolerantní :-)
Soňa Prachfeldová
Mám pocit, cim jsem starší tím jsem tolerantnější a věřte i svobodnější. Naši mladí si pozvou přátele na zahradu pozdravím se s nimi a nechám je být ať se baví po svém, nad hlavou mi někdy rušivě dupe vnouček, jsem ráda že nebydlím v domě sama. Vedle sousedi mají uštěkaneho ,ale šíleně uštěkaneho psa, jsou v práci pes je sám, ale rozumím mu. Není to jeho vina a sousedy mám ráda. Trávím hodně času samostatně a můj přítel kamarád také. Mám svoji svobodu ani nechci narušit svobodu druhého. Nakupovat chodím nejraději sama a nebo s kamarádkou víc si to užiji, než s pánským doprovodem. Pokud má někdo jiný názor a neshodneme se nevidím problém než se navzájem tolerovat a opět se slušně pozdravit.
Jitka Caklová
Wikipedie: "Tolerance (z latinského slovesa tolerare, snášet, strpět) nebo snášenlivost znamená ochotu, schopnost nebo možnost člověka nebo společnosti žít vedle lidí s jinými názory, postoji a přesvědčeními nebo přijímat či dokonce snášet něco samo o sobě spíše nežádoucího nebo nepříjemného." Osobně nevím, proč bych měla "přijímat či dokonce snášet něco samo o sobě spíše nežádoucího nebo nepříjemného." Nebo jsem význam slova "tolerance" špatně pochopila?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%