Ilustrační foto: ingimage.com
Pokroky oční medicíny: od jehly až po laser
13. 1. 2020Časté ostření na obrazovky televize, monitoru i displeje chytrých telefonů dávají očím v 21. století zabrat. Na druhé misce vah se ovšem nachází technologický pokrok, díky němuž lze dnes diagnostikovat a léčit mnohé vady a choroby.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Danuše Onderková
17.1.2020 10:18
Mám za sebou operaci očí. jelikož jsem měla na dálku i na blízko dost dioptrií a musela jsem nosit dvoje brýle, rozhodla jsem se pro operaci. Nechala jsem si odstranit obě vady u obou očí najednou a mám čočky s UV filtrem. Od operace uběhlo více než rok a jsem stále spokojenější. žádné problémy a dokonce vidím líp než za mlada. Jsem ráda, že jsem se takto rozhodla.
Jana Šenbergerová
13.1.2020 21:37
Neřekla bych, že je to paráda. :-) Není to nic příjemného, ale vzhledem k tomu, že je operace nebolestivá a netrvá dlouho, dá se zvládnout celkem v pohodě. Bez ní už bych dnes u počítače nevysedávala. Jsem krátkozraká, na blízko, asi 25 -30 cm, vidím výborně bez brýlí, ale na dálku jsem si je nechala. K počítači potřebuji jiné brýle. Připlatila jsem si na čočky s UV filtrem, celkem 2 tisíce. Občas ty čočky v šeru nebo ve tmě vidím jako stříbřité kroužky, ale nemá to vliv na kvalitu vidění. Lidem, kteří byli celý život krátkozrací, se nedoporučují čočky s opačnou polarizací.
Mně operace zkvalitnila život, bez vodicího partnera už jsem měla potíže.
Dana Puchalská
13.1.2020 18:22
Článek je skvělý a kdo má jakékoli laserové operace očí, ví jaká je to paráda.
Danka Rotyková
13.1.2020 17:20
Na brýle jsem sice zvyklá, líbí se mi, ale zároveň vítám všechny moderní postupy spojené s operací očí. Jen ta cena je trochu vysoká, tedy alespoň pro mne. Takže brýle prozatím vítězí, pokud by došlo v budoucnu ke zlevnění, asi bych neváhala.
Věra Ježková
13.1.2020 16:50
Mám za sebou operaci katarakty na jednom oku. Pro mne to byla brnkačka. Brýle jsem si ale ponechala, protože je chci nosit. Multifokální a samozabarvovací.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA