Ilustrační foto: ingimage.com
Ve stáří čas ubíhá rychleji. A ví se proč
12. 1. 2020
Ten čas letí. Vše utíká rychleji než v mládí. Rok je zase za námi, ten uběhl. Takové věty jsou slyšet často. Většina lidí má pocit, že se jim v dětství a mládí dny zdály delší. Mnohdy se vlekly. Rok byl pro ně dlouhá doba. A čím jsou starší, tím se jim zdá vše rychlejší a kratší. Je to pocit nebo skutečnost?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
12.1.2020 13:08
Samozřejmě, že vědci ne, ale jednotlivci ano. Čas je relativní pojem, určitě ubíhá rychleji, když autobus doháním, než když na další spoj čekám na zastávce. Když jsem byla mladá, v pátek šla z práce, řekla jsem si: Přes víkend umyji všechna okna (a že jich mám :-)), vyperu, vyžehlím, pověsím záclony. Dnes říkám: Dnes umyji sestavu v obýváku a když mě nebude zítra bolet ruka, umyji okna v kuchyni a trvá mi to místo dvou dnů třeba čtrnáct, no a co, vždyť nejde o život, alespoň se nenudím :-)
Dana Puchalská
12.1.2020 11:21
Čas je neúprosný, letí jako splašený kůň a divoká řeka. A vědci s tím nic nenadělají, je to marné.
Lenka Kočandrlová
12.1.2020 11:17
Když si čtu knihu,utíká mi čas pomaleji,než když např. zírám na bednu.Někdy čas skoro stojí: jsem v lese na dřevě,pak ale přijdu domů a ono zatím uběhlo několik hodin.
Jitka Caklová
12.1.2020 09:52
K poslednímu odstavci: Chvilku zahrádka, zahrát si na akordeon, projet se na koloběžce, občas zajít na produkci harmonikáře s tanečkem ke Hroznu v Mnichově Hradišti, zajet si na módní přehlídku do Zlína, prostě a zkrátka ŽÍT. :-) :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA