Foto: autorka
Pro malé i velké holky II
6. 1. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Danka Rotyková
8.1.2020 19:34
Paní Věro, díky za článek i fotky. Jsou to krásné věci, potěší oko i duši.
Soňa Prachfeldová
8.1.2020 16:20
Je to moc pěkné, líbí se mi i skanzeny s tradicemi, bydlením, s hospodářstvím a jsem ráda, že i nadále vznikají v různých místech naší země.
Dana Puchalská
8.1.2020 07:48
Věrko, když jsem prodávala v papírnictví (v mládí) tak vystřihovánky s panenkami byly hodně žádané zboží. Ráda jsem si je prohlížela když jsme je dávaly s "kolegyněmi" do prodeje.
Jaroslava Handlová
7.1.2020 14:10
Jako muzejní expozice se mi to moc líbí. Jako malá holka jsem upřednostňovala více vlastní tvořivosti. K tomu nám sloužily vystřihovačky - panenky, které jsme si oblékaly do svých namalovaných oblečků a servírovaly namalovaná jídla. Uměly jsme si vyrobit i stůl, židličky atd. z tvrdého kartonu, ač občas trochu neuměle. Prostě improvizace byla nutná, když v nouzi nebylo na víc. Jako velká holka se ráda potěším s pohledem na tyto dokonalé pokojíčky, které jsi pro nás nafotila. Díky.
Věra Ježková
7.1.2020 06:32
Děvčata a chlapče, děkuji. Je to nádhera. Taky by mě bavilo si s tím chvilku hrát. Matně si vzpomínám na červenobílou kuchyňku, kterou jsem měla. Zuzka mi připomněla vystřihovací panenky s oblečky. Měla jsem je ráda. :-)
Alena Vávrová
6.1.2020 22:40
Krása! Měla jsem štěstí, moje babička bydlela po válce několik let ve vysídleném pohraničí v domě po Němcích a odtamtud podobné věci dovezla. O prázdninách u ní jsme si hrály s kytičk. porcelánovým servisem a modrobíle smalt. nádobíčkem, bylo to v bedně z překližky, jednoduchý nábytek nám vyrobil dědeček ...
Alena Tollarová
6.1.2020 21:22
To je krása. Podobný plechový sporák, jako je na prvním obrázku, jsem měla.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA