Ilustrační foto: pixabay.com
Jak udržet vánoční hvězdu co nejdéle
26. 12. 2019Vánoční hvězda neboli pryšec nádherný pochází z Mexika. Podle staré aztécké legendy se zrodila z několika kapek krve ze zlomeného srdce nešťastně zamilované bohyně. Více než půvabu si ale Aztékové u rostliny cenili jiných vlastností.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarmila Komberec Jakubcová
27.12.2019 16:08
Zatím jsem zkoušela hvězdu uchovat do příštího roku ale vždy z ní bylo "malé koště". V Izraeli se dorůstá velikosti keře. největší jsem viděla v Nazaretu v zahradě Chrámu Panny Marie.
Zdenka Soukupová
27.12.2019 13:28
Kdysi jsem se pokoušela asi dvakrát hvězdu "zachránit" popsaným způsobem. Nepodařilo se. A představte si, že tu z loňských vánoc jsem měla ještě letos začátkem prosince krásně hustou i s několika červenými listy! Netuším, jak se to mohlo podařit. No, a ta letošní asi nedožije nového roku. Ach joo..
Jana Šenbergerová
26.12.2019 19:20
V paneláku nemá tato krasavice šanci, proto jsem si pořídila sametovou. Vydrží léta.
Dana Puchalská
26.12.2019 09:54
Letos jsem dostala opravdu krásnou rostlinu. Jsem zvědavá jestli mi vydrží.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA