Ilustrační foto: ingimage.com
Velká rodina. Ve stáří přináší radost i stres
21. 12. 2019
Až bude potřeba, má se o mě kdo postarat. Když se sejdeme, bude vždy zábava. Budeme držet pohromadě a vzájemně si pomáhat. Tak si lidé zpravidla představují výhody života s početnou rodinou. Jenže velké příbuzenstvo přináší nejen radosti, ale i starosti.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
22.12.2019 09:15
Moje maminka sjezd rodiny o deseti členech dobře snášela, s pravnoučaty čtrnáct už méně. Divila jsem se . Už se nedivím. Je nás dvacet devět plus přítelkyně a přítelé vnoučat. Ještě tak dvě hodiny. Naštěstí se to málokdy, sejde najednou...Stárnu, jen si to přiznat. O pomoc si člověk musí říci a to je správné..
Ladislava Mikendova
22.12.2019 08:47
i60 navštěvuji dlouho,ale nikdy jsem se nezúčastňovala diskuzí .Stále si ale prostřednictvím uveřejňovaných příběhů ověřuji,jak mám skvělého syna a hlavně snachu,žádná dcera by nemohla být lepší a to jsem jim nijak v průběhu jejich manželství nepomáhala,žijí 300 km od mého bydliště.Snacha je úžasná mladá žena a nejvíc matku potěší když vidí,jak skvělé mají se synem manželství a přitom jsou spolu už víc jak 30 let,to už se dnes málo vidí.Mám jednu zásadu,do ničeho se nepletu a tak jsou naše vztahy stále bezvadné. Kdykoliv jsem potřebovala /a byly to tragické události, smrt manžela a mladšího syna/byli mi syn i snacha absolutní oporou.Moc si toho vážím.Dokonce mi nabídli,abych se k nim přestěhovala,beru to jako možnost do budoucna,ale zatím mám ve svém bydlišti plno aktivit a přátel,těžko bych si zvykala na úplně jiné prostředí. 50 km od bydliště mám chatu, na kterou jsem stále schopna se dopravovat svým automobilem.Trávím zde celé léto a mám skvělé přátele.Přes tragické události v posledních letech žiji nyní šťastný život.
Marie Faldynová
21.12.2019 21:11
Mám kamarádku, která vychovala čtyři děti - tři syny a dceru. Je jim mezi 45 a 35 lety. Odmalička je vedla k pomoci v domácnosti. Loni nečekaně ovdověla a já jí nabídla, že jí pomůžu projít smutným obdobím jejího života. Z brzy jsem zjistila, že nemám šanci- děti si babičku celý rok vozí do svých domácností a také jí v létě svěřují vnoučata. Při tom je nijak nerozmazlovala. Líčila mi, že když při dětech chodila do zaměstnání, ukládala jim doma povinnosti. Dneska mají pěkná manželství a své snachy vidí kamarádka jako "naše děvčata". Neumím si představit, že by se tyto děti o babičku nepostaraly.
Jana Šenbergerová
21.12.2019 19:57
Většinu života jsem trávila mezi spoustou lidí a dětí. Dnes jsem ráda, že se u nás velké rodinné sešlosti nekonají, protože by se do našeho bytu nevešly. Stejně jsou na tom naše čtyři dcery. Každý máme dvě. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA