Ilustrační foto: ingimage.com
Co je dobré vědět, když vám lékař doporučí výměnu kyčelního či kolenního kloubu
16. 12. 2019Trpíte bolestmi kolena či kyčle? Doporučuje váš lékař totání endoprotézu? Jak dlouho se na operaci čeká a jaká jsou její rizika? A co obnáší pooperační léčba? Podrobné informace o totální endoprotéze najdete v našem e-booku.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Polednová
16.12.2019 19:53
Honzo děkuji. Článek je pro mne přímo aktuální. Zrovna nyní se chystám již na druhou totálku kyčle. Pro ty, kteří nemají vlastní zkušenost. První kyčel v roce 2017, jsem ve skupině 61 až 70 let. Po první operaci bez jakýchkoliv bolestí, po 2 měsících již chůze bez berlí a rehabilitace také není tak náročná. Není se čeho bát, za ten pohyb bez bolestí to za to stojí.
Jitka Hašková
16.12.2019 16:09
Kamarádka, které je přes 80 let a je bývalá aktivní sportovkyně, má vyměněné obě kyčle a obě kolena, radí jít na operaci, až když se nemůže v noci bolestí spát. Rehabilitace je pak náročná, kolena jsou na rehabilitaci horší. Fakt je, že po Krkonoších běhá jak srnka.
Jarmila Komberec Jakubcová
16.12.2019 14:57
V poslední době mám bolesti v pravém koleni a uvidím zda dostanu tzv."udržovací injekce". To mi trochu brzdí moje cestování - jen nechápu proč si nemohu vybrat typ protézy, pokud bych ji potřebovala. Jinak dík za článek
Věra Ježková
16.12.2019 13:28
Honzo, díky za užitečné informace. Od bolesti kolena mi zatím pomohla artroskopie; chodím na „udržovací“ injekce.
Hana Šimková
16.12.2019 13:05
Mám vyměněný kyčel i koleno a můžu tedy dávat rady ze zkušeností. Bolesti jsem měla, bylo mi řečeno, že operace je akutní, ale že musím čekat rok a nebo si najít nemocnici sama. Napsala jsem slušný , ale důrazný dopis pojišťovně a ejhle , operace byla do týdne.
Danka Rotyková
16.12.2019 09:56
Děkuji pane Raško za souhrnné informace, které budu za pár let potřebovat. Škoda, že si nelze připlatit na keramickou náhradu, nechápu to. Vždyť i starý člověk je rád, že může být po operaci bez otoků a větších bolestí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA