Ilustrační foto: ingimage.com
Jóga jako zdroj radosti z pohybu i života
29. 11. 2019Roztrhl se s ní pytel. Věnují se jí děti, mladí, staří, začátečníci i ti nejpokročilejší. Cvičí se v malých místnostech, velkých sálech, v městských parcích, na mořských plážích.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
4.12.2019 07:28
Jóga je dobrá věc, už jen to, že se člověka věnuje jen sám sobě a pod vedením dobré instruktorky je to lepší, než sám doma. I když často cvičím doma, ráda občas Zajdu.
Danka Rotyková
3.12.2019 17:43
Jóga pro mne byla vždycky to, co mi moc přitahovalo. Navíc jsem občas potřebovala i berličku v podobě zdravého pohybu. Před 20 lety jsem si koupila krásné obrazové knihy o józe, abych pochopila co takové cvičení obnáší. Strašně jsem se začala těšit na první hodiny. Bohužel, nevyšlo to. Díky nemoci kyčlí jsem vždy 2. polovinu hodiny protrpěla, a proto jsem musela skončit. Začala jsem více chodit a vybrala si z jógy pár cviků, které mi tolik neškodí. Je to prostě smůla, ale co nadělám.
Marie Seitlová
3.12.2019 15:29
Jógu mám ráda, chodím každý týden už několik let. Máme staršího jogína a ten je výborný. U nás je cena přijatelná.
Jitka Caklová
3.12.2019 13:46
Především bych řekla, že je to velký byznys. Zaplatila jsem si 1/2 roku pro načerpání základů a ani jsem to celé nevyužila. V kurzu jsem byla s rozdílem 30 let nejstarší, což není zrovna dobrý start a první dvouhodinovku jsem doslova protrpěla. Takovéto hromadné akce typu "hrrr na ně", nejsou pro jógu vhodné. Pokud má mít jóga efekt, musí člověk vnímat, jak energie v těle proudí, což nejde na povel a zde bylo příliš mnoho rušivých elementů. Cvičím v klidu domova, každou pozici si procítím a nikdo mě pro dokonalost nikam nedotlačuje. Úsměv mě zvedá na nohy :-) ♥
Marie Doušová
3.12.2019 11:03
Jóga mě nikdy neoslovila a dokonce jsem neměla nikdy tolik trpělivosti ,abych se dokázala uvolnit. Mám raději cvičení ,procházky v přírodě a to mi hodně pomáhá. Jóga mě nic neříkala a dokonce mě i dost bolela. Musela jsem na ni přestat chodit a hned mě bylo dobře.
Věra Ježková
3.12.2019 09:27
Myslím, že jóga je fajn. Bohužel na ni nemám potřebnou trpělivost. Už jsem to kdysi zkusila. Bezbolestnou chůzi provozuji denně; ovšem spíš svižnou.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA