Pranostiky pro celý rok XXIV
3. 12. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
5.12.2019 23:14
U nás většinou fouká od poledne, tak snad to bude stejné i na Boží hod. Ale ta Mlďátka nám mohou dát co proto.
Pěkný byl rok s pranostikami. Díky, že sis s nimi dala tu práci.
Alena Vávrová
3.12.2019 22:52
Pranostiky jsou i pro mě velice zajímavé, tak díky, že jsi nám je tak pěkně představila.
Věra Ježková
3.12.2019 22:21
Děkuji vám, že jste to s mými pranostikami vydrželi celý rok. Z těchto posledních se mi líbí ta, že když na Silvestra sněží, Nový rok není daleko. Kde by asi byl, kdyby nesněžilo? :-)
Jana Kollinová
3.12.2019 12:00
Věrko, omlouvám se, ale jsem "momentálně opožděná" a je mi nyní jasné, že jde o pokračování se seriálovým číslo 24. Ach, ta seniorská nesoustředěnost. :-((((((
Jana Kollinová
3.12.2019 11:52
Věrko, hned první pranostika mě vyděsila a doufám, že nebude v prosinci převážně východní vítr. Část Mlhy a pranostiky je ještě více depresivní a to nemluvím o pranostice na Mláďátka. Vím, že naši předci neměli na růžích ustláno a v zimních měsících ubývalo potravin a přibývalo nemocí, ale určitě měli v záloze pozitivní pranostiky, které sdíleli pro posílení víry v blížící se lepší časy, další rok, další jaro. :-))) Co mě však nejvíce překvapilo, je Tvůj název článku. Proč XXIV ? Já to vnímám jako rok 24 a to mi nedává smysl. Děkuji za objasnění. :-)
Zuzana Pivcová
3.12.2019 09:37
Díky, Věrko, budu si přát, aby se plnily pranostiky, které naši předkové vytvořili na základě svých pozorování a zkušeností. Měli k přírodě nepochybně mnohem blíž než my.
Alena Tollarová
3.12.2019 08:50
No tak si počkáme, jestli vrby o vánocích budou plné rampouchů, to jsem zvědavá.
Eva Mužíková
3.12.2019 08:49
Tak to je skvělá tečka za pranostikami, díky Věrko. Těším se, co nového vymyslíš.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA