Ilustrační foto: ingimage.com
Když se chceme zbavit minulých chyb
15. 12. 2019Jestliže je vám šedesát i více, určitě jste během života udělali pár chyb. Přistihnete se, že se ohlížíte zpět a přejete si, aby se to a to nestalo. Myslíte si: Kdybych si tenkrát vybrala jiné zaměstnání, když jsem ještě byla mladší. Nebo Jak jsem se mohla dát dohromady s mužem, který měl problémy s alkoholem?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
17.12.2019 15:39
Já raději nepřemýšlím o tom, co jsem kdy udělala špatně. Chyby které jsem udělala z mladické nerozvážnosti jsou už dávno a dávno zapomenuty.. Hezký článek Zuzko.
Marcela Pivcová
17.12.2019 14:06
Zuzko, napsala jsi to hezky, ano, pouhé přemýšlení nestačí, ale někomu bohužel asi není dáno, aby potřebné kroky k dosažení cíle v pravý čas udělal. Nepoučitelných lidí znám ve svém okolí dost, asi i já k nim v něčem patřím. Nevěřím, že by něco šlo člověku "samo", třeba se rozhodnout pro nějakou činnost, začít, činit a i přes překážky vytrvat. Co poradit? Třeba se vrátit ke svému léta opomíjenému koníčku - sbírce, psaní, výtvarné práci, muzice, cvičení ... a třeba i tam může leckdo najednou nějaké přátele poznat.
Marie Doušová
16.12.2019 10:29
Zuzko , slovo snad ,nebo jsem měla,počká to až bude lepší den a pod. jsme určitě všichni někdy prožili a prožívat budem. Bez chyb není napravení ,poučení a ani odpuštění. Co se dá dělat život si musí každý prožít tak ,jak to jde a na co má sílu. Buď mu jde vše samo a nebo potřebuje něčí pomoc. Věřím , že je jen málo lidí , kteří by nechtěli být v pohodě , zdraví a šťastní. Proto se snažme žít tak, abychom nemuseli litovat, že jsme něco nestačili , nebo neudělali.Vždyť život máme jen jeden a stojí zato ho žít.
Marie Faldynová
16.12.2019 06:49
Přečetla jsem mnoho moudrých knih a dobrých rad, jak se změnit - ale dokud jsem se nenaučila prosit Boha, aby mi dal sílu opustit to špatné a začít dělat to správné, nehnula jsem se z místa. A věřím, že nejsem sama, kdo má tuto zkušenost, jen se vždycky správně rozhodnout!
Zdenka Jírová
16.12.2019 00:40
Je zbytečné se trápit minulostí, už ji nezměníme. Po svých rodinných peripetiích jsem přestala myslet na to, co už není a nebude a začala žít jinak. Užívala jsem si života - jezdila na výlety, do zahraničí, přestěhovala se, obnovila stará přátelství a našla nová. Teď už mám trochu zdravotní potíže způsobené hlavně věkem , ale stále nerezignuji, mám své koníčky - jedním z nich je i "i60 ", mám hodné děti i vnoučata. Je dobré se smířit se situací a neříkat, "co by bylo, kdyby bylo."
Hana Rypáčková
15.12.2019 17:37
A slova mojí babičky:"Dělej vše, jak nejlépe umíš, pak se nemusíš trápit tím, že se ti něco nepovedlo".
Anna Potůčková
15.12.2019 16:32
Zuzko moc hezky napsáno, a pamatuji si slova své maminky a ta byla: Chybami se člověk učí!!!! A je to pravda pravdoucí, a ke lovům Soni P. nemám co dodat!
Danka Rotyková
15.12.2019 13:31
Paní Zuzko, hezky jste se zamyslela nad našimi životy. A tím, že máte i dar spisovatelů, mohla jsem se v klidu začíst a zamyslet, co jsem pokazila, napravila a nebo nestihla. Moc děkuji za tu příležitost. Pí Soňa P. to shrnula pěkně i za mě.
Soňa Prachfeldová
15.12.2019 12:59
Zuzko, líbí se mi tvé úvahy. Jinak člověk uvažuje, když je mladý, pracuje, vychovává děti, prostě žije v čase a je rád že zvládá. Mezitím osobní vztahy selžou, opět odpovědnost, pak zase starost o své staré rodiče. Pokud tohle vše ve zdraví přežije, věnuje se více sám sobě, tomu, co ho baví a opět je to jen dočasné. Proto žít tady a teď a nikomu neubližovat, nic nevyčítat sobě ani druhému a dokázat žít podle svého, pomocí, když je potřeba,je podle mě dobré a myslím, že tak i žiju dnes.
Jana Šenbergerová
15.12.2019 12:43
Zuzko, děkuji tobě, i všem ostatním, kdo reagují, nebo aspoň přečtou a zamyslí se, co udělat pro větší pohodu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA