Když se chceme zbavit minulých chyb
Ilustrační foto: ingimage.com

Když se chceme zbavit minulých chyb

15. 12. 2019

Jestliže je vám šedesát i více, určitě jste během života udělali pár chyb. Přistihnete se, že se ohlížíte zpět a přejete si, aby se to a to nestalo. Myslíte si: Kdybych si tenkrát vybrala jiné zaměstnání, když jsem ještě byla mladší. Nebo Jak jsem se mohla dát dohromady s mužem, který měl problémy s alkoholem?

psychika
Hodnocení:
(5 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Hlavně, že víme, jak by to měli dělat druzí :-) Ale dám příklad: bylo mi 30, stavěli jsme domek, přišel sedmdesátiletý soused a říkal, "lidi vy jste se zbláznili, devět schodů do baráku ......". V duchu jsem si řekla, dědku ty tomu tak rozumíš ..... Dnes vím, že rozuměl, kolikrát já už si na něho vzpomněla a takhle je to se vším.
Naděžda Špásová
Chybovat je lidské, kdybychom byli dokonalí, nevydržíme sami se sebou. Budeme chybovat, co bude svět světem a nemá smysl se rýpat v minulosti. Nehledě na to, že člověk je tvor nepoučitelný. :-)
Hana Nováková
Ano, jak někdo napsal, že člověk se z chyb učí, někdy je to ale marné. Kdyby člověl věděl co neví, nebylo by tolik chyb, omylů, bezesných nocí. Ale život není jen to dobré a Zuzka má pravdu, existuje něco mezi nebem a zemí, co zatím nikdo nevysvětlil a funguje to. Jen člověk denně musí používat mozek, city mnohdy nestačí a v dnešní době je třeba se mít na pozoru, neboť je pořád hodně šmajdů, kteří cílí na seniory a nebojí se ničeho. Tak buďte ostražití, přemýšlejte, nedejte na první dojem, protože někdy se to sice zdá, ale konce třeba v lepším rozřeší až soud. Krásné a pohodové dny všem a Zuzko Vám děkuji v tento čas za krásný a příhodný článek k tomuto času.
Jitka Caklová
Žít svůj život, je jako stavět si svůj dům. V přítomném okamžiku dělám vše, jak nejlépe umím, protože, kdybych věděla, že je to chyba, nedělala bych to. A když posléze zjistím, že to mělo být jinak, už to nepředělám, stejně jako nepřestavím dům. Zbavováním-se chyb minulých můžeme nadělat chyby ještě větší. Raději žiji přítomností. Paralela: "Nejlepší je dát si dům postavit, alespoň mám na koho nadávat, že něco udělal špatně".
Dana Puchalská
To negativní co mi život dal už radši nepočítám. A snažím se vzpomenout jen na dobré věci a životní události. Asi to tak mělo prostě být.
Věra Ježková
Zuzko, nepřemýšlím o tom, co jsem mohla udělat jinak, co by, kdyby. Vím, co jsem pokazila. Ale hlavně vím, že v danou chvíli dělám vždy to, co považuji za nejlepší, nebo čeho jsem schopna. Na seznamy jsem líná, žádné velké cíle jsem si nikdy nekladla; žila jsem podle toho, co mi život přinášel. „Zkušenost je dobrá škola, jen školné je příliš vysoké.“ H. Heine
Elena Valeriánová
Z chyb se člověk učí, ale někteří jsou nepoučitelní.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

19%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%