Foto: autorka
Teplice v mých vzpomínkách
23. 11. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
25.11.2019 15:17
Jani nádherné vzpomínání i s perfektni znalostí minulých i současných Teplic.
Hana Rypáčková
24.11.2019 16:43
Můj kamarád je zrovna v Teplicích na rodinném srazu . Teplice jsou hezké i okolní příroda ...
Marie Měchurová
24.11.2019 11:13
Děkuju za článek. V Teplicích jsem byla jednou, když jsme omylem v Děčíně nastoupili do špatného rychlíku. Náměstí se nám líbilo a v cukrárně měli dobrou kávu.
Jana Hošková
23.11.2019 18:47
Lubomíre, možná jsme se v Teplicích skutečně potkávali :-)). Jsem s vámi za jedno v tom, že historické jádro prodělalo jednu z nejošklivějších modernizací. Ještě dnes mám v živé paměti ty "hrozné demolice", kdy to v Teplicích vypadalo málem jak za války po bombardování...mám velice smíšené pocity, co se týče přestavby. Nejsem samozřejmě žádný odborník a chápu, že některé čtvrti nebylo asi možno zachovat...třeba zrovna ty staré domy v Trnovanech - vím, o čem mluvím, v jednom z nich žili mí příbuzní, takže jsem to tam viděla i zevnitř. Moje rodné město se změnilo, ale já si vůbec nejsem jista, jestli k lepšímu. Něco rozhodně ano, něco rozhodně ne. Každopádně to chápu jako vy - bylo to velice, velice necitlivé ze stran tehdejších architektů...
Jitka Hašková
23.11.2019 14:49
Moc zajímavá vzpomínka na Teplice. Moc je neznám, byla jsem tam jenom jednou na víkend.
Lubomír Müller
23.11.2019 11:35
Paní Jano, krásné povídání, které mne vrátilo do města, jež bylo nějakou dobu také "mé". Žil jsem v Teplicích od roku 1959 do 1976, vychodil automobilní průmyslovku, pak konzervatoř a pak utekl na Moravu. Možná jsme se v Teplicích i potkávali, nevědouce o sobě - samozřejmě. Dalo by se vzpomínat. Škoda, že historické jádro města prodělalo v 70. letech jednu z nejošklivějších modernizací, stejně jako okrajové čtvrti, třeba Trnovany. A nejen termální koupaliště, ale i lázeňské termální domy pohltila demolice. Ale jsou tu stále místa, kde se duše dětská najde a ráda zavzpomíná. Díky.
Dana Puchalská
23.11.2019 10:46
Jano, v Teplicích jsem byla asi dvakrát, když jsem byla ještě mladá a svobodná. A to je už hodně dlouho.
Můj otec tam jezdil do lázní. Pamatuji se hlavně na pravřídlo. Moc pěkný článek a krásné fotografie. Děkuji,oživila jsem si vzpomínky.
Zuzana Pivcová
23.11.2019 09:10
Moc hezká vzpomínka. Oceňuji, že s výjimkou několika historických informací o zámku je to všechno "prožité". Kdybych měla takto vzpomínat na naši Lomnici nad Popelkou, už bych měla vzpomínky omezené a místy bych marně hledala názvy. Díky!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA