Ladislav Špaček na křtu své nové knihy Moderní etiketa. Foto: Tomáš Kozohorský
Ladislav Špaček: Po 30 letech jsme k sobě ohleduplnější
16. 11. 2019Ladislav Špaček se ani ve svých sedmdesáti letech nenudí. Právě mu vyšly dvě nové knížky, objíždí republiku se svými přednáškami, chystá se napsat další knihu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Puchalská
18.11.2019 16:44
Etiketa je někdy chudák. Ano a ne nadarmo se říká,....
Že kovářova kobyla a ševcova žena chodí bosy. . A krabicovému vínu občas říkám "Souvignon krabicion". Ale nepiju ho, mám ráda víno ze skleněné láhve i to je zkrátka zděděné po předcích, protože chci vidět na dno lahve.
Zuzana Pivcová
18.11.2019 10:30
Pan Špaček je sympatický, chytrý, má decentní vystupování a jeho pořady o etiketě se mi vždy líbily. Ale jako perličku si neodpustím, že jednou, to už může být tak 15 let, jsem někam letěla a na letišti před odletem jsem v jedné kavárně zažila pana Špačka s dámou. Seděli proti sobě u stolku, každý držel před sebou na výšku rozložené noviny a přes ty noviny na sebe oba mluvili. Nespletla jsem se, byl to on. Takže taková byla reálná etiketa. :-D
Elena Valeriánová
18.11.2019 10:13
Proti autorovi nic nemám, ale mám pocit, že žije v jiných dimenzích. Co komu pomůže etiketa a vše, co tak vyzdvihuje, když je to lidský hulvát. A těch je více než dřív, stojí za nimi moc a prachy a ty, jak víte, nesmrdí. A nezlobte se, veta v titulku o tom, že jsme k sobě ohleduplnější je prostě směšná. Denně se to potvrzuje.
Marie Doušová
17.11.2019 17:15
Možná ani nezáleží na tom ,jak držíte příbor ,ale na tom, jaký jste člověk . Upřímný,chápající ,ohleduplný a hlavně úplně normální slušný člověk. Etiketa je hezká věc , ale nic se nemá přehánět.
Ladislav Vesecký
17.11.2019 13:05
Na ohleduplnost nepotřebuji žádných posledních 30 let, to má mít člověk naučen z domova od svého skvělého mládí. Na to netřeba žádné poučky, ani rady od prasečího chlívku někde z Letné.
Zdenka Jírová
16.11.2019 23:38
Tak trochu jsem nepochopila, co je revolučního v tom, že jsme se naučili jíst těstoviny? Pokud vím, tak těstoviny se u nás jedli běžně, maminka je dělala domácí, já už jsem je kupovala hotové. Pokud naráží na energetickou hodnotu, tak to je nesmysl, mají ji stejnou jako knedlíky.Možná se víc lidí naučilo jíst špagety jinak než lžicí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA