všechny fotografie archiv autora
Malá vzpomínka na první republiku
16. 11. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
17.11.2019 20:11
Jene moc pěkné, dá to práci tyhle záležitosti uvést na světlo denní, díky za Vaši píli. Čtyři z těchto znamenitých zpěváků už nejsou mezi námi.
Dana Puchalská
17.11.2019 10:34
Já mám vzpomínky na dřívější dobu ráda. Po dědovi mi zůstal krásný akvarel s T. G. M. Moc si ho vážím.
Alena Tollarová
17.11.2019 08:37
Je dobré si historii připomínat. Fotku T.G.M.na koni také v krabici s fotkami máme.
Zdenka Jírová
16.11.2019 23:47
Moc hezké vzpomínání. Vzpomněla jsem si na rodiče, kteří mi o 1.republice vyprávěli , jak tatínek potkal T.G.Masaryka na mostě a rád na něho vzpomínal, maminka byla prodavačka v předních pražských lahůdkářstvích a pamatovala herce a herečky, kteří si u ní kupovali chlebíčky. Jen jsem nesměla o tom vyprávět ve škole a to jsem dodržovala.
Věra Ježková
16.11.2019 22:19
Jendo, to je paráda. Skvělý dokument. A to perfektní parte Říše Velkoněmecké. Bonusové tablo bych si hned někde pověsila. Díky moc. :-)
Zuzana Pivcová
16.11.2019 20:07
Děkuji za tento průřez historií první republiky. Takové informace jsou pro mě vždy zajímavé. Něco mi samozřejmě hned připomnělo materiály z vojenského archivu. Třeba to "parte" o konci Velkoněmecké říše, tak to byla odplata Němcům, kteří jako první vydali takový posměšný pamflet o skonu republiky Československé, pozůstalí byli Beneš a pak někdo za Británii a Francii, možná už Stalin. Mám moc ráda i dobové fotografie, díky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA