Ilustrační fotografie: pinterest.com
Hledáte neobvyklý recept? Pastinák zadělávaný či smažený
16. 11. 2019Pastinák znali už naši předci. Byla to slavná zelenina jak ve starověku, tak středověku. Staří Římané jej jedli vařený a omaštěný. Býval také důležitým postním jídlem. M. D. Rettigová se o něm zmiňuje jako o "paštrnáku". Lidově se mu říkalo dřenka.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Handlová
18.11.2019 12:15
Dano, pro mě to je dobrá inspirace. Chutná mi, ale dosud jsem ho používala jen do polévek. Ten zadělávaný určitě vyzkouším.
Věra Ježková
17.11.2019 00:03
Ten jsem v životě nejedla; a pokud ano, tak o tom nevím. Zadělávaný bych nemusela, ty dva další bych si ochotně dala i udělala.
Zdenka Jírová
16.11.2019 23:58
To je zajímavé, já ho také používám jen do polévky, když není petržel. Někdy ale bývá dřevnatý, tak je jen k vyvaření, ale ne k jídlu. Budu to nuset zkusit.
Hana Nováková
16.11.2019 15:19
Dano, nikdy jsem pastinák nekupovala, natož vařila či jedla. Recepty mě tak trochu nakoply a možná nějaký zkusím. Zajímala by mě chuť, lepší by ovšem bylo, kdyby mi je někdo připravil, někdo takový jako V odborník.
Mell Nova
16.11.2019 14:47
Váš článek mi připomněl dobu dávno minulou.Maminka mého muže nám dovolila péči o zahradu, nerozeznala totiž to, co mělo na záhonku zůstat a co ne.Chtěla jsem mít vše k vaření i k zobání, hlavně domácí pro děti.Tak se nám jednou povedl pastiňák obrovského kořene a ve velkém množství.Tak jsme ho i vozili k rodičům pro domácí zvířectvo.
Anna Potůčková
16.11.2019 10:28
Danko díky, neznám ani jeden z receptů a osobně mám ráda smaženou zeleninu, tak bych asi šla do smaženého pikantního pastináku.
Jitka Chodorová
16.11.2019 09:28
Miluji skoro všechnu zeleninu na všechny možné způsoby, někdy si recepty sama vymýšlím, ale abych zpracovávala pastinák jinak, než do polévky, či salátu, to mě teda ještě nenapadlo. Díky Dano za inspiraci.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA