ilustrační foto: pixabay.com
Mých 30 let - Buď vůle tvá
15. 11. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Nováková
15.11.2019 15:59
Marie, nenechte si svoji víru vzít protože si žijete svůj život. Někdo věří, někdo ne, to je každého věc, ale víra není nikomu na škodu. Každý to má nějak a každý si žije svůj život. To, že v minulosti byl přehled o náštěvnících bohoslužeb tak to mi věřte že byl a něco o tom vím a taky je to i tak, že např.manžel byl v KSČ a manželka chodila do kostela, konce znám i takový případ - manžel v KSČ a spolu s manželkou každou neděli byli v kostele. To si každý musí sám srovnat se svým svědomím - čemu věří a jaké myšlenky jsou pro něj přijatelné.
Hana Rypáčková
15.11.2019 15:31
Zajímavé. Máme ve městě tři kostely a bdělé orgány sledovaly , kdo do nich chodí. Všechno je o lidech a nikdo není stejný. Za svobodu vyznání jsem ráda.
Lenka Kočandrlová
15.11.2019 12:24
My na západě Čech jsme měli vždy nejblíž k Německu,čili jsme se dívali velice často na německou TV. V práci jsme neměli ani jednoho člena KSČ,pamatuji si,když se měl podepsat nesouhlas s Chartou 77 v rámci schůze ROH,tak jsem řekla za všechny,že dokud si to nepřečtu,tak to nemůžu odsoudit. Nic z toho dále nevyplynulo.Bavili jsme se normálně v práci o disidentech,vyplňovali zcela papírové závazky,kolovaly mezi námi různé samizdaty.....Byli jsme v naprosto formální BSP (brigádě soc.prc.) a dostali bronzový a stříbrný odznak.Teprve když jsme zabažili po zlatém,jen tak protože existoval,tak na ten už jsme nedosáhli.Ovšem pracovně jsme byli velmi úspěšní,musely se tehdy plnit normy,my plnili např. na 150 %,ale stáhli jsme to jen např. na 110 %,aby byly co největší prémie a nepoškodilo nás nějaké pozdější měnění norem.Na náboženství mě nikdy nikdo neutáhl,mám svoji vlastní hlavu.Neznám případ,že by se někomu za návštěvy kostela něco dělo,spíš znám případy,kdy pán byl výše postavený člen KSČ a jeho manželka chodila denně do kostela....
Zuzana Pivcová
15.11.2019 12:05
Pane Charváte, věřím, že situace na Moravě a blízkost sousedního Rakouska byla dost jiná, vstřícnější než v Čechách. V Č. Budějovicích, kde jsem učila na jazykové škole, se moji dospělí posluchači dívali na rakouskou TV, ale mluvit se o tom nesmělo. Když jsme si chtěly doma v Týně obstarat zvláštní anténu na barák, víte, co to znamenalo??
Zuzana Pivcová
15.11.2019 12:01
V tom je právě ta svoboda, jejíž zdůrazňování se už někomu protiví. Zvolili jste si svou cestu, po níž jdete bez omezování zvenčí, a která vás vede k vytouženému cíli. Díky.
Naděžda Špásová
15.11.2019 11:58
Jsem ateista, takže vaše náboženská část článku mi nic neříká. Ta první část do té doby zapadá, asi jsme to měli všichni podobné.
Mirek Hahn
15.11.2019 11:27
Pěkný článek, konečně něco co jde trochu dál a dotýká se věcí, které nás přesahují. Dominus vobiscum.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA