O vlacích vesele i vážně
Foto: autorka

O vlacích vesele i vážně

8. 11. 2019
Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marcela Pivcová
Samozřejmě jsem si vybavila den našeho výletu do Vodňan. Vzpomínám ještě, že bylo letní horké počasí a my jsme chvíli před odjezdem trávily čekáním v parku. Tam jsme najednou slyšely několikrát zvuk záchranky. Napadla nás jen souvislost s tehdejším počasím. Zpáteční jízdenka na vlak, který už nejel, mi zůstala. Ještě je někde na chalupě založená ...
Alena Tollarová
Dlouhá léta jsem vlak v podstatě nepotřebovala, ale posledních asi pět let jezdím. Ano, na různé srazy do Prahy, ale i na výlety. Je to pohodlnější než autobus. Díky za Tvoje vzpomínání.
Jindra Hubačová
Hezky napsané, Zuzko. Vlakem jezdit neumím, jela jsem naposledy asi před 50 lety, ale budu se muset , takto cestovat, brzy naučit.
Soňa Prachfeldová
Hezké projetí i když s výlukou. Ty názvy obcí mi jsou známy, několikrát jsem projížděla.
Eva Mužíková
Tak a je to. Díky Zuzko, prohlédla jsem a pokochala se.
Hana Rypáčková
V tom vlaku z Vodňan zahynula kamarádka mé sestry. Smutné, jedinná oběť. Strom přes trať u Rokycan. Průvodfí m3 necht3l pustit z vlaku, pod tratí na silnici na mne čekal zeť s autem. Měla jsem hlídat vnouče. Vlezl k vlakvedoucímu a ten mě pustil ven... Kalamity v zimě na trati do Volar...Zuzko, tleskám. Nevzpomínala bych..
Marie Novotná
Asi máme stejnou,, krevní skupinu ''. Po republice, když jedu sama, raději vlakem. Autobusem mimo republiku. Hezky jsem se projela s Tebou.
Elena Valeriánová
Vlakem jezdím ráda i když ty stařešiny, co jezdí od nás třeba na Krnov nebo Šumperk moc pohodlí neposkytují. Trať máme kousek za domem a taky dokážu odhadnout podle vlaku čas. Měla jsem vždy ráda malá nádraží, pěkně upravená, čistá a v létě plná květin. To je dávno pryč, zbyla jen slepá zatlučená okna nějakou dřevotřískou a nepořádek, počmárané zdi. Škoda, tak to nemělo dopadnout. Ta nádražíčka patřila k venkovu, ale také ke kultuře cestování. Teď se bojím, co nám přinesou změny na železnici od nového roku. Asi nic dobrého.
Marie Seitlová
Zuzko, moc pěkný článek. Cestování vlakem mám ráda a velmi často sním cestují. Manželova rodina byla celá železničářská, děda, otec manžela přednosta, manžel strojvedoucí. Zažila jsem když narazil do stáda krav, ale i skokana. To pak je zpoždění velké.
Zuzana Pivcová
Pro Bertici a další jsem na svůj profil dala do fotogalerie Železnice pár jihočeských fotek. K článku je už dodatečně připojit neumím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%