Foto: autorka
O vlacích vesele i vážně
8. 11. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marcela Pivcová
11.11.2019 14:17
Samozřejmě jsem si vybavila den našeho výletu do Vodňan. Vzpomínám ještě, že bylo letní horké počasí a my jsme chvíli před odjezdem trávily čekáním v parku. Tam jsme najednou slyšely několikrát zvuk záchranky. Napadla nás jen souvislost s tehdejším počasím. Zpáteční jízdenka na vlak, který už nejel, mi zůstala. Ještě je někde na chalupě založená ...
Alena Tollarová
10.11.2019 21:18
Dlouhá léta jsem vlak v podstatě nepotřebovala, ale posledních asi pět let jezdím. Ano, na různé srazy do Prahy, ale i na výlety. Je to pohodlnější než autobus. Díky za Tvoje vzpomínání.
Jindra Hubačová
9.11.2019 16:15
Hezky napsané, Zuzko. Vlakem jezdit neumím, jela jsem naposledy asi před 50 lety, ale budu se muset , takto cestovat, brzy naučit.
Soňa Prachfeldová
9.11.2019 15:21
Hezké projetí i když s výlukou. Ty názvy obcí mi jsou známy, několikrát jsem projížděla.
Hana Rypáčková
9.11.2019 08:36
V tom vlaku z Vodňan zahynula kamarádka mé sestry. Smutné, jedinná oběť. Strom přes trať u Rokycan. Průvodfí m3 necht3l pustit z vlaku, pod tratí na silnici na mne čekal zeť s autem. Měla jsem hlídat vnouče. Vlezl k vlakvedoucímu a ten mě pustil ven... Kalamity v zimě na trati do Volar...Zuzko, tleskám. Nevzpomínala bych..
Marie Novotná
9.11.2019 07:31
Asi máme stejnou,, krevní skupinu ''. Po republice, když jedu sama, raději vlakem. Autobusem mimo republiku. Hezky jsem se projela s Tebou.
Elena Valeriánová
9.11.2019 05:47
Vlakem jezdím ráda i když ty stařešiny, co jezdí od nás třeba na Krnov nebo Šumperk moc pohodlí neposkytují. Trať máme kousek za domem a taky dokážu odhadnout podle vlaku čas. Měla jsem vždy ráda malá nádraží, pěkně upravená, čistá a v létě plná květin. To je dávno pryč, zbyla jen slepá zatlučená okna nějakou dřevotřískou a nepořádek, počmárané zdi. Škoda, tak to nemělo dopadnout. Ta nádražíčka patřila k venkovu, ale také ke kultuře cestování. Teď se bojím, co nám přinesou změny na železnici od nového roku. Asi nic dobrého.
Marie Seitlová
8.11.2019 20:21
Zuzko, moc pěkný článek. Cestování vlakem mám ráda a velmi často sním cestují. Manželova rodina byla celá železničářská, děda, otec manžela přednosta, manžel strojvedoucí. Zažila jsem když narazil do stáda krav, ale i skokana. To pak je zpoždění velké.
Zuzana Pivcová
8.11.2019 19:50
Pro Bertici a další jsem na svůj profil dala do fotogalerie Železnice pár jihočeských fotek. K článku je už dodatečně připojit neumím.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA