Chytrá domácnost. Jak může vypadat?
Když chytrá domácnost pomáhá
5. 11. 2019O chytrých domácnostech se již nějakou dobu mluví, ale do běžných domácností se dostává pomalu. Co to tedy vlastně znamená, kdy s chytrou domácností začít a jak si usnadnit život?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
František Klapal
31.10.2021 22:27
To, jak chytrá domácnost opravdu funguje jsem viděl poprvé někdy před dvěma měsíci u svého známého. Musím říct, že jsem se pro to velice nadchl. Přesně něco takového bych chtěl asi i k sobě domů. Pokud se nepletu, tak on má všechno propojené přes https://www.jablotron.cloud/ takže veškeré prvky chytré domácnosti může ovládat dálkově. Toto řešení se mi velice líbí.
Danuše Onderková
10.11.2019 12:41
Mám chytrou zásuvku. Když přicházím večer domů, tak si ji už venku mohu zapnout a do bytu přicházím když mi lampička svítí. Dcera má hlasové ovládání Google a výhodou je že nemusí zapínat PC, když něco nutně potřebuje najít. Využívá ho i vnuk, protože když něco neví, zeptá se Googlu. má to propojené se světly v místnostech. Když jsem k ní přijela a vysvětlila mi co a jak, tak jsme se u toho nasmály, neboť Google mi stále odpovídal že nerozumí. Má angličtina je minimální. Ale nakonec si na mne zvykl a komunikovali jsem v pohodě.
Soňa Prachfeldová
7.11.2019 21:34
Přenechávam tyhle chytré záležitostí mému synovi, ten je kutil. Myslím, že raději budu fungovat sama ve své domácnosti a zatěžovat svůj mozek i tělo různými úkony.
Alena Vávrová
7.11.2019 00:20
Jj, takhle chytrou, až vychytralou, domácnost má můj mladší syn. Takže když tam zrovna pár dní pobývám, jsem nutně za blbku :-P .
Karel Boháček
6.11.2019 08:39
Mám fotovoltaiku, podl.vytápění, klimatizaci, náhradní zdroje, přípravu TUV a TV .Vše fungovalo 2 roky bez problémů, bohužel vše taky stárne, máme tu vzdušnou vlhkost, prašnost, vibrace a každé zařízení má nějakou životnost, takže dnes někdy hledám závady, opravuji a volám servis, který zanedlouho budu i platit. Takže další vymoženosti už nechci. Pokud dojde k , teroristickém útoku či selhání sítě, erupci slunce, bude to všechno v pr...
Jarmila Komberec Jakubcová
5.11.2019 08:34
Mám v domečku instalované některé vychytávky popisované v článku. Pokud vše funguje je to prima. Bohužel občas se stane, že nám vypnou el.proud. Pak jsem měla problém. Čím složitější elektrotechnika tím problémy ve funkčnosti.Mám např. automatické zatahování žaluzií podle světla, rozsvícení příjezdové cesty. Ale tím končím a nic dalšího nebudu instalovat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA