FOTO: autorka
Tip na výlet: Posvátná hora boha pastýřů Velese
7. 11. 2019Tou posvátnou horou je, jak asi víte, vrch Velíz nad Kublovem ve Středních Čechách. Byl osídlen už v pravěku, a to Kelty i později Slovany.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
10.11.2019 20:58
Musím přiznat, že o Velízu jsem v životě neslyšela. Podívala jsem se do mapy, kde to je. Tento kraj vůbec neznám, přestože to nemám zase tak daleko. Mám do dohánět.
Marie Novotná
9.11.2019 09:40
V republice je mnoho tajemných míst a toto bude jedno z nich a mně neznámých.Děkuji za představení hezkého místa.
Irena Mertová
8.11.2019 19:56
Hezký článek, hezké fotky. :-) Podle Wikipedie zde byl kdysi uctíván Slovany bůh Veles, ochránce pastýřů a stád, zjevující se někdy i v podobě hada. O něm např. zpívá píseň Tomáš Kočko - dala jsem do videí.
Soňa Prachfeldová
7.11.2019 19:57
Mám moc ráda takové povídání o místech opředených pověstmi a tajemstvím. Moc pekne, včetně fotek.
Zuzana Pivcová
7.11.2019 17:45
Že byli ve středních Čechách Keltové, mám jisté povědomí, ale tenhle výlet je pro mě neznámý. Mám ráda i různé pověsti, pokud nejsou příliš děsivé.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA