Ilustrační foto: Miluše Převrátilová
Seniorům ve městech chybí příroda. Lidé na vesnici se v penzi lépe adaptují
9. 11. 2019
Zahrádka, možnost si posedět venku, milé sousedské vztahy, klid. Nebo řada možností se vzdělávat, bavit, pohodlně nakupovat, žít aktivně. Něco nabízí život na venkově, něco naopak život ve městě. Kde je lepší žít, když člověk zestárne?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Miluše Hasenohrlová
9.11.2019 16:56
Žití ve městě nebo na vsi má své pro a proti.Mojí malou vesničku,kde není obchod,hospoda ani kostel,bych nevyměnila za rušné město.A když chci za kulturou navštívím jednu nebo druhou dceru,které žijí ve městě.
Margita Melegova
9.11.2019 16:34
Opravdu nechybi, kolem mame pekny a udrzovany park, les kousek a kdyz se nam zasteskne do hodiny vlakem je hajenka pribuznych, kolem celorocni chatari - duchodci, nekteri by svoje chaty, chalupy a zahrady ochotne vymenili na maly bytecek, hodne zalezi na tom jak jim slouzi zdravi. Ale mne padesat let zahradniceni a pobytu v prirode opravdu stacilo.
Dana Puchalská
9.11.2019 16:25
Celý život žiju v Praze. Je pravda, že na venkově se mi líbí, ale po 14 dnech pobytu tam, se mi začne po městě stýskat. Jak psala Jitka H. i já mám před domem zastávku MHD a v centru jsem coby dup. Všude kde žijí normální lidi, se dá žít hezky.
Danka Rotyková
9.11.2019 16:21
Já jsem do Prahy odešla z vesnice jako mladá za manželem a doposud jsem toho nelitovala. Pravda, nežiji v centru. A co je pro mne nejdůležitější, to jsou vztahy. I tady jsem se seznámila s hodnými lidmi, kteří se se mnou dají do řeči, aniž by mě znali. To jsem na vesnici nezažila.
Lenka Kočandrlová
9.11.2019 16:20
Člověk si musí na všem najít něco hezkého,zajímavého,přínosného,aby se smířil např. s tím,že po 60 letech bydlení ve velkém městě se kvůli penězům octne na mrňavé vesnici,kde není vůbec nic. Nestěžuji si,ale hlavně na podzim a v zimě by se ve městě našlo více povyražení,než zde...
Jana Šenbergerová
9.11.2019 16:08
Šťastný každý, kdo žije tam, kde se mu líbí a kde se cítí dobře. Já k takovým určitě patřím. :-)
Jitka Hašková
9.11.2019 11:15
Já jsem se svým životem v Praze naprosto spokojená. Mám před domem stanici autobusů, rychle dojedu pro nákup, k lékaři a snadno zařídím vše co potřebuji. Do parků to mám blízko, do centra města také. Když jsem nemocná, objednám si nákup z Tesca. Přivezou mi ho až do bytu. Auto nepotřebuji, mám hodné sousedy, kteří mi pomohou s čím potřebuji. Vzhledem k tomu, že jsem absolutně sama, je to pro mě ideální řešení.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA