Výprava do ztraceného času 2
Třebenická babička s dědou - archiv autora

Výprava do ztraceného času 2

2. 11. 2019
Můj příběh
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Nováková
Pane Zelenka, děkuji moc za tento příspěvek, se slzami v očích jsem nejen četla, ale vzpomínala zrovna v tento Dušičkový den na ty, kteří už zůstali jen v mých krásných vzpomínkách. Mám uložených hodně pohlednic, dopisů, fotek a tak nějak když je čtu je moje vzpomínání živější a někdy se mi zdá, jako kdyby ty postavy stály u mě a ten text mi předčítaly. Kdo ví, jak to po smrti funguje? Možná se to někdy dozvíme...
Věra Ježková
Jendo, to je nádhera. Věřím, že takové vzpomínky a pohlednice mají nesmírnou cenu nejen pro tebe, ale i pro tvé blízké.
Dana Puchalská
Jane, už se těším na další díl. Mně se tyhle vzpomínky moc líbí. Mám doma na památku po dědovi z otcovi strany moc krásný pohled. Z první světové války. Vytvořil ho on sám, nakreslil se jak hlídá nějakou stavbu. Dala jsem si ho v rámečku na stěnu. A to písmo kterým naši předci psali je nádherné. Děkuji.
Eva Mužíková
Pane Zelenko, i když se jedná o příběhy lidí mně neznámých, zaujaly mne. Ráda si přečtu další.
Zuzana Pivcová
Ano, několik takových pohledů, na nichž psal náš tatínek ještě coby starý mládenec pozdrav své budoucí ženě, naší mamince, máme na chalupě v Týně nad Vltavou také. Je dojemné je číst. je to pro mě vlastně taková psychologická ministudie, protože tatínek byl stavitel a člověk zdánlivě velmi věcný. Také jsme objevily vzkazy nějakého předka z otcovy strany, Jihočecha, který jako mladinký odešel za prací do Ameriky. Nebyl tam šťastný a jeho vzpomínky na domov jsou až srdceryvné. Také máme schovaný pohled, který jsem o prázdninách po první třídě, když jsem jela s rodiči do Týna, poslala z pražské zoo sestřičce, která byla v ozdravovně. Psala jsem, že jsem se těšila na žirafu, ale není tu, protože jim "uhinula". Za Vaše vzpomínky moc děkuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%