Cyril Höschl: Optimističtí jedinci jsou na tom lépe než škarohlídi
Prof. MUDr. Cyril Höschl, DrSc., FRCPsych

Cyril Höschl: Optimističtí jedinci jsou na tom lépe než škarohlídi

28. 10. 2019

Rozhovor s profesorem Cyrilem Höschlem o podzimním splínu, depresích, demenci a jiných projevech stáří. A hlavně o tom, jak se jim bránit.  

psychika rozhovor
Hodnocení:
(4.9 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Mě počasí neovlivňuje. Horší nálady souvisejí s občasnými problémy soukromého rázu. Ale škarohlíd rozhodně nejsem. Na našem portálu se často objevují články s problematikou stárnutí, pojatou z různých zorných úhlů. Tady to máme hezky všechno shrnuto. Ale jsme individua, tedy lépe individuality. Proto může někdo klidně špatně snášet životodárné slunce a někdo středomořskou stravu bohatou na omega-3-mastné kyseliny, atd.
Věra Ježková
Podzim miluji, proto z něj splíny nemám. Při psychické nepohodě ale potřebuji, aby prostředí, v němž se nacházím, odpovídalo mému rozpoložení. Tedy zataženo, déšť, příšeří … „Optimistické“ slunce a světlo naopak mé chmury ještě posilují. Bavila jsem se o tom i s paní prof. Illnerovou na její přednášce ve Skautském institutu. Oldo, děkuji.
Jana Šenbergerová
Pan profesor o problému ví určitě víc než kdokoliv z nás. Jen mi nejde do hlavy, proč by pro středoevropany měla být ideální středomořská strava, když podmínky jsou pro nás přece jen dosti rozdílné. Více ovoce a zeleniny, to beru, ale především to, co roste v naší blízkosti. Kdybych měla brát v úvahu genetiku, byla bych na tom dost mizerně. Prababička trpěla stařeckou demencí, babička možná Alzheimerem, ale tehdy se o něm moc nevědělo, a moje maminka měla také problémy. Já sama víc než na genetiku dám na psychiku a výchovu. Obě dovedou člověka pořádně vykolejit z normálu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%