Dýně není jen strašák,
ale i zdravá zelenina

Dýně není jen strašák,
ale i zdravá zelenina

24. 10. 2015
dýně gastronomie Halloween
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Paní Jiřino, ten recept na dýňovou omáčku by mě docela zajímal. Nechtěla byste se s námi o recept na ni podělit? Děkuji. :-)
Jiřina Pilátová
Naše rodina miluje dýňovou omáčku s vařeným vajíčkem a čerstvým chlebem. Taky kompot. Ale tady používám klasickou dýni. Na polévku hokaido.
Hana Šorejsová
Dýňovka polévka z hokaida, psala jsem tu recept "Pikantní dýňová polévka" a opravdu není třeba okrajovat, úplně se krásně rozvaří a pak rozmixuje. Dýňovku mám ráda, s bramborem místo jíšky , výborná krémová polévka.
Jana Slavíková
Dnes jsem jednu menší hokaido přidala ke směsi jablek a hrušek - dělala jsem přesnídávku pro naše prťousky.
Elena Valeriánová
Ve své kuchyni zařazuji dýni na jídelníček často. Začínala jsem s hokaido, ale už druhý rok se mi urodily především dýně máslové a letos tři krásné oranžovky. Hokaido také neloupu. Halowen nemusím, ctím Dušičky. Ale také mám ráda různě vyřezávané dýně a alespoň jednu máme v období Dušiček na zahradě a svítí v ní svíčka. Doma rzsvěcujeme v tento čas keramickou dýni.
Hana Rypáčková
Dýni jsem měla letos jen jednu malou a stačila na polévku a ještě mám kostky zamražené- dáváme do guláše, když ne na polévku.Na sladko jsem ji nikdy nedělala- máme spoustu ovoce. To strašení se mi nelíbí, ale svícínky a plamínky okolo Dušiček mám ráda.
Jana Šenbergerová
Pěkný článek, mám však k němu několik výhrad. Dýně patří k tykvovité zelenině. Dýně hokaido se nemusí loupat a je zbytečné na polévku ji mučit v troubě, protože ve vodě je uvařená mnohem rychleji. Krémová polévka i bez vývaru jen na podušené cibuli a s kysanou smetanou chutná skvěle a sypaná petrželkou tak i vypadá. Pečená je perfektní ve spojení s dalšími druhy zeleniny třeba s kořením ratatouille.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%