Těžký život hypochondrů
Ilustrační foto: ingimage.com

Těžký život hypochondrů

11. 10. 2019

Ačkoliv se většina z nás bojí chodit k doktorům, je mezi námi velmi početná skupina lidí, která navštěvuje lékaře ráda, často, pořád dokola a mnohdy zbytečně.  

zdraví
Hodnocení:
(5.1 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Olga Škopánová
Někteří lidé, když začnou myslet tak by to měli oznámit dlouho dopředu, aby ti ostatní měli čas utéct co nejdál.
Mirek Hahn
Hypochondrii si schovávám na důchod, kdyby mně náhodou začala bavit... Zatím návštěvy lékaře odkládám na neurčito. Leze mi nervy ta snaha udělat ze mne pacienta. A to poslušného pacienta, který bude vysedávat hodiny po čekárnách, protože nějaké objednávání na hodinu u nás nefunguje a nechá na sobě zkoušet řadu farmak, když náhodou lékař podlehne přesvědčování agenta farmakologické společnosti. Praktická lékařka se mi snaží vnutit, že mám vysoký tlak a odmítá vzít v úvahu za prvé: že je ve druhém patře bez výtahu, a za druhé: že se rozčílím vždycky, když tvrdnu v čekárně hodinu a půl, zatímco sestra přednostně volá do ordinace nějaké své kámošky. Nevím jak si v takovém prostředí, může někdo vypěstovat hypochondrii....
Jana Kollinová
Hypochondr je již diagnóza. Znám lidi, kteří s urputností sobě vlastní navštěvují lékaře s každou indispozicí a dokážou si vydupat okamžitá odborná vyšetření na která čekají skutečně nemocní dny nebo i více, a to vše zaklínají formulí, že se o své zdraví musí starat. Mají to v sobě. Chlubí se výčtem lázeňských pobytů, speciální léčbou.
Jarmila Komberec Jakubcová
Chodím pravidelně na všechny preventivní lékařské prohlídky a to, že zatím žádné léky neberu bude buď tím, ž je nepotřebuji nebo můj praktik.lékař je lakomý. To ale samozřejmě nemyslím vážně. Nedávno jsem byla na setkání přátel ze střední školy, kde se všichni předháněli kdo bere více léků a jak je víc nemocný. Raději jsem se nezapojovala do vášnivých diskuzí okolo vysokého tlaku, bolení kloubů atd.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%