Šokující sběr hub plný nástrah a fyzického utrpení
FOTO: autor

Šokující sběr hub plný nástrah a fyzického utrpení

10. 10. 2019

Každý člověk zažil sběr hub, kdy odpoledne stráví v lese s košíkem či taškou v ruce, a v naději, že najde houby, chodí po lese, je rád za každou houbu, co najde.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Romane, Tvoje příběhy jsou jedinečné a souhlas - všeho moc škodí. Ježíš tak bych šla na houby, ale spadla jsem že žebříku a bolí mě celý člověk.
Marie Faldynová
Houby rostou i u nás. Když jsem se smířila s tím, že letos budu bez houbových zásob na zimu, přinesla jsem si takovou nadílku, že jsem do večera měla co zpracovávat.Lépe bych to nepopsala, než je to v tomto článku! Celostátní shromáždění jedlých hub je kouzelná formulace!
Naděžda Špásová
Podobně jsme na tom byli včera s Petrem, ale to proto, že tentokrát jsme ty houby museli hledat. Velký košík a malý košík byly plné a po dvou hodinách jsme to vzdali. Ovšem vy jste na tom byli lépe, co do počtu hub, hůře, co do počtu hodin zpracování hub. Podle fotek jste se opravdu vyblbli. Převleky nemají chybu. :-)
Libuše Křapová
To je zajímavé, že nejvíc tady vždycky kritizují ti, co o sobě nemají na profilu ani zmínku. Romane, bezva článek, mluvil mi z duše a ještě jsem se u něho zasmála. Také si nedokážu v lese říct včas dost a otočit se zády :-) Zvláště když jsem už dva roky skoro nic v lese nenašla a letos na mne zavolaly i ty talíře. Můj největší hřib měl klobouk široký dvacet dva centimetrů, ale do dvou kil mu určitě dost chybělo. Byl zdravý - no jako hřib :-)
Alena Vávrová
Letos jsem postupně očistila, nakrájela, usušila a jinak zpracovala 5 košů hub. Šestý a sedmý musel odjet do Prahy, to už jsem stávkovala. Nic se nemá přehánět, ale vím, že houby, to je u nás velké téma, obzvlášť, když je několik let předtím tzv. jalových. Na podobné srazy jezdí moji mladí až na Slovensko. Houbám zdar!
Jitka Kozáková
Hodně nerada mám používání amerikanismů a tak celý život jezdím DO hotelu,nikoliv NA hotel...asi by to tam nebylo ani moc pohodlné..
Jana Kollinová
Příběh jako ze života mnoha z nás. Houbové mámení zvládne málokdo. Když se dívám na kufr auta plný hub vybaví se mi článek Eleny V.- Ztratila jsem houbařské štěstí. Potkalo mě totéž a jsem odkázána na příděly od přátel. Pane Romane, děkuji za skvělou reportáž!
Lenka Kočandrlová
Nějak nechápu ty sběrače,co dají do košíku kdejakou rozmoklou ,přerostlou a evidentně přestárlou houbu.Někteří dokonce vezmou i s hlínou a špínou! Já si v lese vybírám jen nejkrásnější exempláře, přímo v lese nejsem líná houbu rozkrojit a když není dobrá,tak ji vyhodím.Nosíme z lesa obden krásné houby,nyní např. pravé hřiby,kováře,modráky a suchohřiby,lišky a křemenáče. Sušíme,upravujeme k jídlu - nejraději mám houbové karbanátky. Hledání jedlých hub,kochání se krásnými muchomůrkami,to mám ráda. Je to radost a koho to neba,ať do lesa neleze!
Zuzana Pivcová
Já jsem větší úlovek zažila jen jednou v životě, a to víc než před 30 lety. Navíc to byl neveřejný prostor u elektrárny v Mělníku, tak proto se tam houby daly najít. Tehdy to byly samé kozáky a už jsem jich měla pozdě večer plné zuby.
Dana Puchalská
Škoda že jsem letos na houbách nebyla. Asi bych ani já tomu houbovému neodolala.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%