Zrcadlo nesplněných přání 15
Starý, nelahozevský Ovčín, zničený jezerem popílku z kralupského kaučuku. Foto autor hodně, hodně dávno.

Zrcadlo nesplněných přání 15

3. 10. 2019
Můj příběh
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5.2 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Zelenka
Milé dámy, jsem moc rád za vaše empatické komentáře. Ve svém příběhu jsem se snažil jednak trochu přiblížit atmosféru té dávné doby a také nostalgické návraty zestárlého Karla do svého mládí. Antický rétor Cicero si jednou postěžoval: "Pamatuji si i to, co nechci, a nemohu zapomenout to, co chci." Je to i můj problém. Přítomnost je jen pokračováním minulosti, za kterou nejde prostě udělat tlustou čáru. Už jsem dříve napsal ve svých Návratech, že ať už nás život formoval jakkoli, ve svém nitru zůstáváme pořád stejní. Děkuji vám za váš zájem.
Věra Ježková
Jendo, protože nejsem zvyklá pátrat v životech jiných lidí, nesnažím se ani v tvém případě odhadnout, co je skutečnost a co fabulace. Důležitý je pro mne příběh sám. A ten vnímám, navzdory občasným milostným trápením, jako pohodový; v osobě Karla mě vrací do let VŠ studií. Fandím Karlovi staršímu. Tomu mladšímu už nemůžu, do staršího se umím vcítit. I když sama se do minulosti příliš nevracím. Budoucnosti vstříc s nadějí nehledím. Pokud to jde, užívám si přítomnost. Karlovi přeji totéž.
Marie Doušová
Každý máme nějaké vzpomínky na mládí a pak jsme překvapeni, že v pokročilém věku stále na něco čekáme,hodnotíme a toužíme zažít něco ,ale nevíme přesně co. Snad nové zážitky ,nebo poznání něčeho nového ,krásného,ale už na to není věk a ani zdraví. Život je přesto úžasný i když někdy složitý.
Jana Šenbergerová
Při svých návratech na místa mého mládí jsem plně pochopila slova: "Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky." Vždycky jsem byla zklamaná. Už se nevracím. Kupodivu hledím vpřed s nadějí ...
Dana Puchalská
Jane, dnešní díl jsem musela číst nadvakrát. Moc se mi líbil a přiměl mně k malému zamyšlení.. . Ano sny a jejich naplnění, jdou ruku v ruce během života každého z nás. Ale málokdo to dokáže "dát" na papír. Děkuji.
Zuzana Pivcová
Ano, člověk věčně po něčem touží, na něco čeká. Ale z velkých tužeb, snů a očekávání jsou teď třeba zdánlivě malé radosti a zážitky, které však v sobě ve svém konečnu mají jedno velké životní naplnění. Já to tak vnímám a Vám děkuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%