Jak na peníze s Českou bankovní asociací: Kreditka
Ilustrace: Česká bankovné asociace

Jak na peníze s Českou bankovní asociací: Kreditka

16. 10. 2019

Tak často říkáme jakékoli kartičce z plastu, kterou používáme k placení (v obchodech nebo na internetu), anebo k výběru peněz z bankomatu. Každá platební karta však není karta kreditní neboli kreditka.

Česká bankovní asociace peníze
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Používám kreditní kartu už dlouhá léta a jsem spokojena. Platím z účtu všechny své finanční povinnosti/ SIPO, mobil ap./ a jsem ráda, že nemusím běhat se složenkami na poštu. Vím, kolik mi na účet přijde peněz měsíčně, odečtu své povinnosti a vím, kolik mi zbývá na ostatní. Není to nic těžkého. Také nohu využívat tzv. kontokorent,což je smluvená částka, o kterou mohu v daném měsíci překročit svou hotovost. Pokud ji vrátím do konce příslušného měsíce, úrok se neplatí,až za následující měsíc. To je pro případ, že uvidíte v OD kožich, který marně sháníte a vy už na účtu máte menší částku, než je cena kožichu. K zaplacení použijete kontokorent, který doplatíte bance ještě v témže měsíci,tak vás to nebude stát nic.. Pokud si aktivujete Službu 24 můžete si všechny své záležitosti vyřizovat z pohodlí domova - všechny typy složenek,účty za zboží zaplatí je v den, který si určíte.Můžete se tam telefonicky zeptat na výši zbytku peněz na vašem kontě a další informace. Abych nemusela platit roční poplatek stačí nakupovat v obchodech kartou. To má také své výhody: nemusím sebou nosit moc peněz, jen na drobné nákupy. Hlavně si musíte své heslo pamatovat nebo nepsat jinam než máte kartu, JENOM NE NA NI .
Jana Šenbergerová
Nic pro mě. Hlídat si peníze mě krajně nebaví a banky mají všechno nastavené tak, aby jí vydělaly, takže jasně někdo musí prodělat. To je zákon zachování hmoty, a to jakékoliv. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%