Snižování hladiny cholesterolu je vždy bezpečné
Ilustrační foto: ingimage.com

Snižování hladiny cholesterolu je vždy bezpečné

29. 9. 2019

Ucpávání a kornatění tepen neboli ateroskleróza představuje hlavní příčinu vzniku kardiovaskulárních onemocnění, na které jenom v České republice umírá ročně kolem 50 000 lidí.

cukrovka zdraví
Autor: Redakce
Hodnocení:
(3.5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Renata Simunkova
Mám vždy takovou zásadu, že léky až jako poslední možnost, samozřejmě pokud to není závažný problém. Cholesterol mám zvýšený ale zatím ne o tolik. Lékař mi zatím statiny nepředepsal a stejně bych se jim ráda vyhnula. Co kromě diety a pohybu může pomoct ten cholesterol stailizovat?
amálka zpohádky
Mám cholesterol (zlý) zvýšený, léky -statiny jsem nesnášela, tak to nehrotím, hlavně se nestresovat, ptž tělo si cholesterol vyrábí stejně samo, z toho je jasné že cholesterol je pro život důležitý, tak proč ho uměle snižovat....
Hana Rypáčková
Právě mě ho lékař našel vysoký , zřejmě ten dědičný, mám nízký tlak, váhu v normě, stravuji se zdravě, jsem pohybově aktivní, lékař to nehrotí. Léky zatěžují ledviny.
Mirek Medák
Na cholesterol je česnek. Tedy, pokud ho dotyčný člověk snáší. ( žlučník atd)
Slávka Kobylková
Ano, snižování cholesterolu je vždy dost nebezpečné, nelíbí se mi zastrašující článek a reklama na statiny. Pokud má někdo trochu vyšší cholesterol, je třeba upravit stravu, pokud má dědičně tento problém, pak asi je nutné nasadit léky. Problém je však v tom , že lékaři většinou předepisují léky na tlak a tyto statiny, to je ovšem nebezpečná kombinace, protože v těle nadělá víc škody než užitku, to ovšem lékaře většinou nebere.Takže výborný lékař zváží pro a proti a této kombinaci se vyhne. Záleží pochopitelně na věku pacienta a jeho zravotním stavu, popř. dalších nemocech,co má. U mě by tedy můj lékař se statiny nepochodil, ale naštěstí mám rozumného chlapa, který při hodnotě celkového cholesterolu 5,8 se nehroutí a řekne, že je to trochu nad normu, ale vrtat do toho nebudeme.Tak pozor na to!
Jana Šenbergerová
Zdá se, že se chybička vloudila ...
Mariana Mášová
také nerozumím názvu článku vs . obsah
Ivo Mílek
Vážená redakce, již několik let úspěšně snižuji hladinu toho špatného cholesterolu a nyní se z názvu článku dovídám, že je to nebezpečné. Co mám podle vás dělat?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%