FOTO: autor
Petrohrad: Místo, které s vámi zatočí
27. 9. 2019Toto místo je město, které vstoupilo do našich myslí dvěma názvy, svou krásou, bohatou historií, ale i utrpením za války. Všichni ho známe z doslechu, učili jsme se o něm, víme své, ale jak se říká, realita je realita.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
27.9.2019 20:05
Prozradím, že jsem Romana potkala v metru na Muzeu, takže jsem věděla, že s Helenkou vyrážejí. Měla to krásný narozeninový dárek. A Romča byl dárce a zároveň i obdarovaný. Muselo to být krásné.
Alena Vávrová
27.9.2019 19:25
Dík za sdílení. Také mě to moc zajímá. Moje dcera tam byla letos, já nikdy, ani jinde v Rusku. Ač kdysi jsem o to stála.
Věra Ježková
27.9.2019 14:54
V roce 1976 jsem byla v rámci VŠ studia týden v Leningradu, později krátce i v Petrohradu. Pamatuji si, že nás zklamal Něvský prospekt – čekali jsme širší a krásnější. Zamilovala jsem si pohled na Petropavlovskou pevnost. Viděli jsme v noci zvedat mosty. Samozřejmě jsme byli v Ermitáži. Hluboce na mne zapůsobil Piskarjovský hřbitov, kde vystavené fotografie z blokády Leningradu doprovázela Šostakovičova Leningradská symfonie. Nadšeni jsme byli v Petrodvorcích.
Zdenka Soukupová
27.9.2019 13:40
V Petrohradu jsem byla asi 3x, ale služebně, takže na památky a jiné atrakce nebyl čas. Viděla jsem jen Zimní palác a Auroru. Tak se moc těším na další pokračování a fotky, abych alespoň dodatečně něco viděla.
Hana Nováková
27.9.2019 11:48
Krásné vyprávění, nebyla jsem v Petrohradu, ale v Moskvě tři týdny na OH v roce 1980. Krásné sportovní zážitky a k tomu i užasné památky. Jen by mě zajimalo, jak to tam vypadá dnes, Lomonosova univerzita, stadion v Lužnikách a další a další. Rusko je země nevídaných možností, památek, jen všechny táhne zcela jiný směr...
Anna Potůčková
27.9.2019 11:18
Hezký článek, když jsem chodila do školy, tak z Leningradu jsem si dopisovala s jednou ruskou dívkou a do dnes mám pohlednice nejen Leningradu. Dokonce jsme si vyměnovaly také filatelistické známky, dodnes založené v albumu. A před asi 2 týdny byla moje spolužačka v Moskvě a Petrohradu a zveřejnila spoustu fotek. Ráda bych tato města viděla také.
Vladislava Dejmková
27.9.2019 09:15
Zajímavé, určitě budu číst i další díly. Nikdy jsem tam nebyla a asi už nebudu. Tak alespoň takto.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA