Ilustrační foto: ingimage.com
Boj o řidičáky. Je to začátek války generací?
23. 9. 2019
Senioři hromadně začali projevovat svůj nesouhlas s tím, že se o nich v poslední době čím dál více píše jako o nejčastějších vinících dopravních nehod. Píší protesty, petice.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Doušová
23.9.2019 11:01
Mít zdravý rozum a vědět sám ,kdy už nemám za volantem co dělat a přiznat si to. Já byla vášnivá řidička od 18 let do 68, kdy už mi zrak nedovolil mít takovou jistotu za volantem , i když lékař nic proti mému ježdění nic neměl, sama jsem uznala ,že mé vidění mě trochu omezuje a tak jsem nechtěla riskovat. Hodně mi to ježdění chybí ,ale jsem raději zodpovědná vůči ostatním lidem. Nikdy jsem za celou dobu neměla žádnou vážnou havárku, jen jednou do mě naboural jeden mladík ,který jel z hospody s děvčaty a nějak se nevěnoval řízení . No, odnesly to jen plechy a snad ponaučení pro mladíka , aby se věnoval řízení.
Jitka Hašková
23.9.2019 10:48
Tento článek se mi zdá naprosto zbytečný. Již 11.9. zde byl uveřejněn článek JUDr Jiřího Králíka z BESIPu, že se nejedná o nějaké úřední odebírání řidičáků seniorům. ale spíše se další vzdělávání řidičů v nových předpisech apod. Cituje tam si platné statistiky. Považuji za dostačující si přečíst pečlivě článek z BESIPU a nevyvolávat další diskuse.
Libuše Křapová
23.9.2019 10:29
Paní Hofmanová, vaše data jsou zavádějící. Senioři nezpůsobili 24 % dopravních nehod, pouze, a to bohužel, při dopravních nehodách způsobených seniory zemřelo 24 % všech obětí dopravních nehod. Do tohoto procenta se samozřejmě započítávají i samotní řidiči senioři, kteří onu nehodu zavinili. Celkově nehod způsobili procent necelých pět - viz článek z 11. 9. 2019 - ŠIKANA NA SILNICÍCH ... Další informace z článku je opět zavádějící - padesát tři procent řidičů uvedlo, že je někdy ohrozil řidič senior. Sto procent řidičů seniorů vám uvede, že je jen za jednu jízdu několikrát ohrozí řidič mladší jedoucí riskantně a nedodržující pravidla silničního provozu. Váš článek se dá zařadit právě mezi ty štvavé, které válku mezi generacemi podporují. To byl jeho účel? Jinak i jako já řidička seniorka bych přísnější prohlídky zdravotního stavu při vydání řidičáku či ověření schopnosti řídit osobně uvítala. Ale celkově, ne jen zaměřené na senoiory.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA