Superpotravina Ghí nahradí všechny tuky a navíc má spoustu léčivých účinků
Ghí mimo jiné také usnadňuje hojení. Foto: Archiv

Superpotravina Ghí nahradí všechny tuky a navíc má spoustu léčivých účinků

24. 9. 2019

Voní a nepřipaluje se. Dá šmrnc jakékoliv polévce i omáčce, je skvělé na dušenou zeleninu, při pečení jím nahradíte všechny margaríny i máslo a lze ho namazat i na chléb a jíst za studena. A také využít k zevnímu použití na hojení ran nebo po štípnutí hmyzem.

gastronomie
Hodnocení:
(4.5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dagmar Bartušková
To jsou mi "novoty"...
Jana Zahradníková
Prodávat "přepuštěné máslo" za 400,- i 500,- Kč za kg by asi nešlo, proto se to pojmenuje ghí a hned to jde. Je pravda že přepuštěním se objem i váha zmenší , ale ta cena a název "ghí" mě fascinuje.
Zdenka Jírová
Stále někdo objevuje a propaguje to, co se před časem prohlásilo za špatné až životu nebezpečné, a proto se na ně zapomnělo. Přepuštěné máslo znám z dětství, neměli jsme dlouho ledničku, tak maminka máslo přepouštěla. Nikdo v tom neviděl žádný zázrak, bylo to normální. Také mi není jasné, proč ho jmenujeme ghí, když máme český název.
Marie Foltýnová
Tento název slyším poprvé.Ale přepuštěné máslo Ghí jsem si jako dítě školou povinné mazala na chleba.I dnes si na něm ráda pochutnám,ve ztuhlém stavu na krajíci chleba.
Margita Melegova
Ghi pouzivam, priprava rychla a jednoducha, hlavne u ni nesledovat televizi a necist knihu, vysledek stoji za to.
Jana Šenbergerová
Tepelným procesem můžeme i tu sebezdravější potravinu jen zničit. Navíc jde o živočišný tuk. Tak nevím. Nicméně i tady platí "Věř a víra tvá tě uzdraví". Naše babičky to dělaly proto, že to byl tuk dostupný a po uvedeném procesu se už nemělo co více zkazit, proto dlouho vydržel. Když tak sleduji slevové akce na máslo, mám podezření, že je třeba zbavit se zásob. Toto je způsob téměř elegantní.
Danka Rotyková
Mám ho také ráda, ta práce mi za to stojí.
Jitka Hašková
Ghí mám moc ráda, příprava je velmi pracná, několikrát jsem to zkusila, ale nepokračuji. Kupovanému moc nevěřím.
Dana Puchalská
Kdyby moje babička i matka tak tušily že mají ve studeném špajzu a chladničce neustále ghí. Ty by koukaly a divily by se.....

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%