Foto: autorka
Drážďanské proměny
15. 9. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
16.9.2019 19:31
Ještě chci připsat, že na obnovu Drážďan věnovaly peníze různé organizace a fondy z někdejší NDR i NSR. Některé ruiny byly v NDR ponechávány záměrně, aby demonstrovaly, k čemu vedl nacismus. To mi připadalo trochu násilné. Znám ještě ze svého bývalého pracoviště - vojenského archivu - velmi podrobnou zprávu o zkáze Drážďan koncem války. Ano, jistě mnozí namítnou, že dostali, co si zasloužili. Avšak v té době bylo v Drážďanech vedle civilního obyvatelstva také mnoho totálně nasazených a uprchlíků z východních zemí. Já jsem teď ale myslela na architektonické památky, které podlehly zkáze. Z těch nezbylo téměř nic a vše se stavělo znovu.
Naděžda Špásová
16.9.2019 17:43
Máme to do Drážďan asi 50 km, ale abych pravdu řekla, nějak mě nalákají, mám raději menší města, ale ostatním přeji krásné zážitky. :-)
Alena Tollarová
16.9.2019 08:15
Drážďany jsou krásné. Mám absťák, už je to asi pět let, co jsem tam byla naposledy.
Marcela Pivcová
15.9.2019 19:05
Už se delší dobu domlouváme s kamarádkou, že Drážďany zase po několika létech navětívíme, Jsem ale přesvědčena, že lépe bude ještě během podzimu, Oblíbené předvánoční město mě dost zklamalo - množství lidí na trzích a k tomu dost nevlídné počasí. To se raději v klidu podívám na známé stavby, řeku a třeba i na nějakou menší výstavu.
Zuzana Pivcová
15.9.2019 15:18
Čtvrť Neustadt za vodou jsme navštívily už za NDR a příjemně nás překvapila. V nynějších Drážďanech jsem byla několikrát, ať už na konferenci historiků nebo v době adventu, moc se mi líbí, ale v nové části jsem už od té doby nebyla.
Dana Puchalská
15.9.2019 15:05
Když si tak spočítám kdy jsem tam byla naposledy,..... Jejda, to je ale let. A takhle pěkně tam určitě nebylo. Vím, že kamarádky tam kupovaly pochutiny, které tu v obchodě nebyly. Já tam ráda navštěvovala trhy. A dokonce jsem si odtamtud přivezla hezký mini džbánek. Děkuju za pěkný článek který mne vrátil zpět o hodně let.
Aranka Johnová
15.9.2019 14:39
Krásné,do Dráždan jezdím v poslední době často a dvorky umělců bych také chtěla vidět,snad někdy.Krásné fotky,ty banány jsou zajímavý,to jsem ještě neviděla.Já objevila oázu klidu v Grossgarten u ZOO a nedavno navštívila Panometer,kde je k vidění panorama Dráždan r.1945 zničené bombardováním ,hudba a efekty,bylo to krásné,ale pohled na zničené město smutný.Také jsem měla štěstí na obří kolo vedle Zwingeru,tak kouknout z výšky na Zwinger,také zážitek.No a advent v Dresden...také stojí za návštěvu.Hezký den všem.
Jana Hošková
15.9.2019 14:18
Ještě jednou se omlouvám za fotky - dvorky jsem měla či mám krásně nafocené, ale vkládaly se obráceně...jinak Věro, že bych tam jezdila přímo za kotletami, to teda ne, ale vždycky vzpomenu na dovolenou ve vých. N., kde opravdu ty kotlety byly obrovské proti těm našim a milovali jsme návštěvy pekařství, kde měli nádherné a velice dobré buchty - řezy, a to jeden za marku ! :-))
Věra Ježková
15.9.2019 14:07
Do Drážďan jsem jezdila během VŠ dost často. Především za kulturou. Některé spolužačky si tam ale kupovaly i vepřové kotlety a vozily si je domů.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA