Pivo nejen k zapití
FOTO: autorka

Pivo nejen k zapití

12. 9. 2019

Léto nám pomalu mává na rozloučenou. Kolik bude ještě dní, kdy si prostřeme večeři venku, dáme chladit pivko či vínečko a budeme se kochat stmíváním, kdy se kraj halí pomalu do tmy, domky na úpatí hor se rozsvěcují, sovy houkají, nebe otevřelo svoji báň, na kterou se vyhoupl měsíc a miliony hvězd na nás mrkají z té velké dálky? Z talíře se line omamná vůně a láká k večerní siestě.
Na takovou siestu jsem vybrala:

Pivní rarášky

Suroviny (podle počtu strávníků)
500 g kuřecích prsíček, děla jsem i z plecka nebo krkovice
2 vajíčka
2 PLsolamylu
3 PL hořčice obyčejné
1 dl piva
3 PL hladké mouky
1+1/2 PL sojové omáčky
sůl /opatrně, sojovka je slaná/
olej na smažení

Postup:
Prsíčka nakrájíme na medailonky. Pokud jde o plecko nebo krkovici, tak jsem udělala plátky, rozklepala a nakrájela na širší kousky
Do misky jsem dala: vejce, pivo, sojovku, hořčici, solamyl a hladkou mouku. Vše jsem řádně vyšlehala do hladkého,hutnějšího těstíčka. Do tohoto jsem naložila maso a nechala 24 hodin rozležet. Druhý den jsem rarášky nasmažila na rozpáleném oleji. Příloha: bramborová kaše, krokety, hranolky a zelenina
Pokud budete chtít ochutnat, přeji dobrou chuť....

A pro ty, kteří pivkem i lahodný pokrm zapíjí, a nejen pro ně, něco pro zasmání:
Když vidím a piji pivo, slyším v sobě dva hlasy. Ten jeden říká:“ Vypij to!“ a ten druhý říká: „Nyslyšels? Máš to vypít!“
A druhý: V těhle vedrech se nedá pít nic jiného, než převařená voda. A fakt je mi úplně jedno, kterej pivovar ji převařil.

Dneska je změna v jednoduchém prostření stolu bez ubrusu – minule bylo prostřeno na velmi drahém ubrusu,/byl to dar/ na omak velmi příjemný materiál, krásně se pere, jen při každém přeložení se mačká, ale to dárce taky jistě nevěděl. Nežiju proto, abych ubrus po každém sundání, když něco dělám na stole, žehlila, na to je můj čas drahý a navíc, v tomto článku jde přeci o jídlo, a proto je třeba se nad mírné  pomačkání povznést.

Tak asi tak...

 

recepty
Hodnocení:
(5.1 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Bašta vypadá s jednoduchým, ale elegantním servírováním lákavě!
Hana Nováková
Děkuji za komentáře, rady a shlédnutí.
Dana Puchalská
Recept je zajímavý. A pivo k němu patří určitě. P. S. Ubrus co je jako z hadích ocasků jsem radši vyřadila. Neměla jsem už na něj náladu.
Vladislava Dejmková
Pokud mohu, trochu bych poradila ohledně fotografování jídla. Dle mé zkušenosti je lepší fotit jídlo z blízka, tak aby bylo vidět, o co skutečně jde a člověk měl na to chuť. Pokud je řeč o mase, jako v tomto případě, natočit talíř tak, aby bylo právě to maso dobře vidět. Někdy je také dobré fotit ze strany, nikoliv shora. Myslím to jako přátelskou radu, léta fotím různá jídla pro stránky www.ceskahospodynka.cz. A moje fotky, které jsem nafotila kdysi před 10 lety, už mi připadají zastaralé.
ivana kosťunová
Poměrně jednoduché a určitě dobré. přiznám se, že mi ten ubrus sladěný s květinou na stole chybí. Tak snad příště.
Zuzana Pivcová
Lákavé a platí, že se jí i očima!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 46. týden

Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?